2024.07.25.

Több évtized után visszatérő helyszínen avattak bajnokot a magyar raliban

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A Csomós Miklós, Bán Viktor kettős nyerte a vasárnap befejeződött Győr-ralit, az országos ralibajnokság idei ötödik futamát, melyen a másodikként záró Vincze Ferenc, Percze Nándor páros bebiztosította abszolút bajnoki címét.

A versenynaptárba több évtizedes kihagyás után visszatérő Győrben és környékén az Európa-bajnoki sorozat (ERC) augusztusi, csehországi állomásán második Csomósék a 11 gyorsasági szakaszból csak egyet nem tudtak megnyerni, azon Vincze volt a leggyorsabb.

A vasárnapi belvárosi szakaszra sok néző látogatott ki, a versenyzők közül többen is kiemelték, hogy a nagy létszámú közönség előtt tudták teljesíteni a különleges etapot. Csomósék 1:10:45.3 óra alatt végeztek elsőként a közel 140 kilométernyi versenytávon, Vinczéék hátránya hozzájuk képest csaknem egy perc volt, a harmadikként záró Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt duó pedig majdnem 1 perc 20 másodperccel maradt el a győztes páros idejétől.

A rali-ob-t ugyan nem nyerte meg az Európa-bajnokságon a közelmúltban remeklő Csomós-Bán páros, a visszatérő Győr-ralin nem talált legyőzőre. | Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Vinczééknek két ponttal kellett többet szerezniük az összetettben eddig második Turán Frigyes, Farnadi Ágnes kettősnél, amely ötödikként zárta a győri viadalt, s így Vincze 2019 után pályafutása második abszolút magyar bajnoki címét ünnepelheti.

A Győr-rali végeredménye (11 gyorsasági szakasz, 138,91 kilométer, a dobogósok):

  1. Csomós Miklós, Bán Viktor (Škoda Fabia R5 Evo) 1:10:45,3 óra
  2. Vincze Ferenc, Percze Nándor (Škoda Fabia R5) 57,6 másodperc hátrány
  3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Škoda Fabia RS Rally2) 1:17,9 perc h.

Forrás: MTI