2024.07.22.

Elhunyt súlyos balesete után a motokrossz tízszeres magyar bajnoka

Fotó: HTS Team / Facebook

Feladta a harcot Szvoboda Bence szervezete, miután a tízszeres magyar és többszörös nemzetközi bajnok motokrosszversenyzőt horrorbaleset érte a múlt hétvégén. Tragikusan fiatalon bekövetkezett halálát a csapata erősítette meg.

Miután súlyos balesetet szenvedett a cseh motokrossz-bajnokság vasárnapi nyitófutamán, csekélyek voltak Szvoboda Bence esélyei a túlélésre.

Csapata, a HTS Team már a hétfői közleményében is arról számolt be a pacovai pályán történtek kapcsán, hogy nem működnek a 31 éves motorversenyző agyi funkciói, ugyanis akkora ütés érte a fejét, amikor a bukása után a mögötte érkező rivális átgázolt rajta. A baleset után kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Szerda délutáni közleményében pedig azt közölte a HTS Team, hogy Szvoboda belehalt a sérüléseibe. „A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát” – olvasható a bejelentésben.

A 31 éves motokrosszversenyző tíz bajnoki címet nyert a szakág itthoni kiírásában, további két alkalommal pedig Csehországban lett bajnok, míg pályafutása korai szakaszában egy osztrák nevelősorozatban ért a csúcsra.