2024.05.19.

Kamion-Eb: Kiss Norbert vízen járva, a nyolcadik helyről is nyert

Fotó: Richard Kienberger / FIA ETRC Media

Összejött a pole-ból, és összejött hátulról felzárkózva is: az utolsó körökben megérkezett eső kedvezett Kiss Norbertnek, aki az első után a második versenyt is behúzta a kamion-Eb szlovákiai hétvégéjén.

Valódi Kiss-parádét láthattak azok a magyar szurkolók, akik elzarándokoltak a szlovákiai Slovakiaringig, hogy lássák Kiss Norbertet élőben versenyezni. Bár a kamion Európa-bajnokság (ETRC) mezőnyét szeszélyes időjárás fogadta az idei szezon második helyszínén, magyar szempontból minden tökéletesen alakult. Azok után, hogy a Révész Racing négyszeres Európa-bajnok versenyzője megnyerte az időmérő edzést és az első futamot, a szombati nap végére feltette az i-re a pontot.

Pedig a fordított rajtrácsos előírások értelmében Kiss csak a nyolcadik pozícióból indulhatott az MAN-nel, ráadásul a második verseny rajtjánál az eső sem esett. Egészen az utolsó négy körig ilyen szempontból nem is változott a helyzet, majd eleredt az eső, ami Kissnek – szó szoros értelemben – égi áldás volt. Ekkor még csak a dobogóért harcolt a 38 éves magyar versenyző, de ezután a korábbinál is gyorsabb ütemben vadászta le az ellenfeleit.

Három kör volt még hátra, amikor az első helyért Jochen Hahnt is megelőzte, amire a hatszoros kontinensbajnoknak már nem volt válasza az Ivecóval. A körülmények rosszabbodása miatt ráadásul teljes pályás sárga zászlót rendeltek el, ami bebetonozta Kiss idei negyedik győzelmét. Mögötte Hahnt intették le másodikként, a dobogó legalsó fokára pedig a német márka- és honfitársa, André Kursim állhatott fel.

Igaz, a bajnokság élmezőnyében továbbra is minimálisak a különbségek, de így Kiss immár nem egy, hanem két ponttal vezet Hahn előtt, míg Albacete hátránya a harmadik helyen hat egység. Vasárnap viszont egy újabb időmérő edzés és újabb két verseny vár a mezőnyre – az utóbbiakat 12:50-től, illetve 16:20-tól rendezik meg, amiket az M4 Sporton, illetve az M4 Sport+-on, továbbá a csatorna weboldalán közvetítenek élőben.

A második futam végeredménye:

  1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 8 kör
  2. Jochen Hahn (német, Iveco) +1,760 mp. hátrány
  3. André Kursim (német, Iveco) +11,284 mp. h.
  4. Jamie Anderson (brit, MAN) +12,383 mp. h.
  5. Antonio Albacete (spanyol, MAN) +13,553 mp. h.

1 thought on “Kamion-Eb: Kiss Norbert vízen járva, a nyolcadik helyről is nyert

Comments are closed.