2024.07.22.

Legfontosabb kulcsemberétől vált meg Hamilton

Fotó: Sebastian Kawka / Mercedes

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki napján végül maga Lewis Hamilton is megerősítette a hírt, miszerint nem dolgozik együtt tovább fizioterapeutájával, aki egyben a legfőbb bizalmasa is volt az elmúlt években.

Szinte bombaként robbant a hír a szaúd-arábiai paddockban, miszerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nem folytatja a közös munkát Angela Cullennel. Nemcsak fizioterapeutaként segítette a Mercedes versenyzőjét az új-zélandi nő, egyes híresztelések szerint ugyanis ő volt a legközelebbi bizalmasa.

2016-ban kezdtek el együtt dolgozni, miután Hamilton korábbi mentora és fizioterapeutája, Aki Hintsa elhunyt. A hétvégi Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínén, Dzsiddában már akkor elkezdődtek a találgatások, amikor Hamilton Cullen nélkül érkezett meg, a 38 éves brit nem sokkal később a közösségi felületein megerősítette a szakítás tényét, ezzel számos kényelmetlen kérdésnek elébe menve.

„Az elmúlt hét évben Angela végig mellettem volt, hogy a legjobb formámat mutathassam. Neki köszönhetően lettem erősebb sportoló és jobb ember. Ezért a legjobbakat kívánom neki abban, hogy a következő lépések során közelebb kerülhessen az álmához” – írta Hamilton Cullen távozása kapcsán. „Ang, köszönök mindent, alig várom, hogy lássam, mit tartogat számodra a jövő.”

Hiába azonban a kedves búcsúsorok, mindenképpen érdekes, hogy ennyire váratlanul, két héttel a 2023-as szezon kezdete után ért véget Hamilton és Cullen hosszú évek óta tartó együttműködése. Ezt támasztják alá a Formula.hu helyszíni értesülései is, melyek arról számoltak be, hogy a két fél között heves vita alakult ki, ezért váltak külön az útjaik, ráadásul úgy tudni, nem a legbékésebb módon.