2024.05.19.

Verstappen a leggyorsabb a francia időmérő előtt, újabb büntetések a Ferrarinál

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

A Francia Nagydíj időmérője előtt élre állt Max Verstappen és a Red Bull a Paul Ricard-on, míg a Ferrari – az újabb büntetések nélkül is – látszólag lépéshátrányba került.

A péntekihez hasonló forróságban rendezték meg a Forma-1-es Francia Nagydíj harmadik szabadedzését. A szombat délutáni kvalifikáció megelőző utolsó gyakorlás is zökkenőmentesen telt, miközben – ahogyan arra számítani lehetett – kiderült, hogy újabb motorcserékkel és azokkal járó büntetésekkel a sor végére került Carlos Sainz. A Ferrari spanyol versenyzőjével együtt az ugyancsak Ferrari-motorokat használó Haasnál Kevin Magnussen jutott még hasonló sorsra, így az utolsó sor már adott vasárnapra.

Az újabb fejlemények tükrében Sainz inkább a lágy gumikkal próbálkozott, ha már az időmérőn nem lesz rájuk szüksége, így Charles Leclerc-rel inkább a hosszabb etapokra feküdtek rá. Egyik ferraris sem tudott azonban Max Verstappen nyomába érni: bár úgy tűnt az első két edzés alapján, hogy hátrányban van a holland, megnyugtató előnnyel zárt az eredménylista élén.

1:32.272-es idejével a Red Bull vb-címvédője több mint három tizedmásodperccel volt gyorsabb, mint Sainz, míg a pályán egyszer meg is forgó Leclerc lemaradása ennek majdnem a kétszeresére rúgott. Lewis Hamilton követte őket a negyedik helyen, míg az ötödik időt autózó Sergio Pérez hátránya egy másodperc fölé ugrott, ami a csapattársához viszonyítva különösen sok.

A mexikói mögött George Russell (Mercedes) és Fernando Alonso (Alpine) zárt, az egyik legnagyobb meglepetést pedig Alexander Albon szolgáltatta, aki nyolcadik lett a Williamsszel. Az első tízben még a mclarenes Lando Norris és Cunoda Juki (AlphaTauri) végzett.

A Francia Nagydíj időmérő edzésével magyar idő szerint 16 órától folytatódik az F1-esek programja. A három felvonásos kvalifikációt az M4 Sporton lehet élőben követni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

1 thought on “Verstappen a leggyorsabb a francia időmérő előtt, újabb büntetések a Ferrarinál

Comments are closed.