2024.05.19.

Váratlan: Bereznay visszatér az Alfa Romeóhoz

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Az idei évtől ismételten az Alfa Romeo csapatát fogja képviselni a Forma-1 hivatalos szimulátorbajnokságában Bereznay Dániel.

Fény derült, milyen felállással indul a Forma-1 e-sport-bajnokságának 2022-es kiírásában az Alfa Romeo szimulátorrészlege: szerdai bejelentésük értelmében egy év kitérő után Bereznay Dániel visszatér a csapathoz. Mint ismert, a 22 éves magyar e-sportoló a Mercedesnél kezdte F1-es karrierjét, majd az Alfa Romeónál töltött két szezont.

Tavaly azonban a McLarenhez igazolt, ám a váltás nem bizonyult sikeresnek: olyannyira nem, hogy Bereznay több futamon sem vehetett részt, ami korábban példa nélküli volt. Ennek tudható be, hogy még csak pontot sem szerzett, holott korábban másodikként, illetve harmadikként is végzett az összetettben.

Bereznay azt reméli, régi-új csapatánál visszanyeri korábbi formáját. Csapattársai a hasonlóan négy szezonnyi tapasztalattal bíró Nicolas Longuet és Tomak Poradzsisz lesznek, vagyis teljes vérfrissítésen esett át az alakulat. A francia érkezése még érdekes lehet a további magyar érdekeltségek szempontjából, hiszen korábban az Alpine színeiben indult, melynek kötelékébe tartozik Sipos Patrik is.