2024.07.25.

Már a Red Bull is felfigyelt Schumacherre

Fotó: Andy Hone / LAT Images (Haas F1 Team)

Miután az utóbbi hetekben ugrásszerű fejlődést mutatott, a Red Bull tanácsadója megerősítette, rajta tartják egyik szemüket Mick Schumacheren.

Habár nehezen indult számára az idei Forma-1-es szezon, az elmúlt versenyeken határozottan magára talált Mick Schumacher, amit az is bizonyít, hogy

Noha pár hete még azt pedzegették, hogy akár a Forma-1-en kívül találhatja magát a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, immár a Red Bull tanácsadója is elismerően beszél róla. Annyira, hogy megerősítette, követi a 23 éves, jelenleg a Ferrarinál pallérozódó német karrierjét, illetve fejlődését. „Ha nincsenek technikai gondjai, már Montrealban pontszerző lett volna” – állapította meg Dr. Helmut Marko, miközben a német RTL-nek és az ntv-nek nyilatkozott.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke és Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

„Úgy tűnik, igazi nyomásra és kritikára van szüksége, utána összeszedi magát” – folytatta a 79 éves szakember, majd hozzátette, általánosságban véve is figyelik a fiatal pilótákat.

Marko is felfigyelt arra, hogy Schumacher ugyanazt az utat járta be, mint a Forma-3-ban és a Forma-2-ben, vagyis hosszabb időre volt szüksége, mire első sikereit elérte. „Ez végigkíséri a pályafutását, ugyanez volt a helyzet a Forma-3-ban is. Egyik versenyről a másikra vált hirtelen futamgyőztessé” – emlékezett vissza az osztrák. „Valami hasonló történt a Forma-2-ben is, látszólag ez része annak, hogy felépítse magát.”

Forrás: RacingNews365.com