2024.05.19.

Ricciardo üzent a rajongóinak – elárulta, visszavonul-e

Fotó: McLaren

Közleményben adott választ az elmúlt hetek nyitva maradt kérdéseire Daniel Ricciardo. A McLaren ausztrálja leszögezte, eszében sincs távozni a csapattól, ahogyan a Forma-1-ből sem.

Második éve versenyez a McLaren színeiben Daniel Ricciardo, az ausztrál teljesítménye azonban messze elmarad a várakozásoktól, amit jól mutat az is, hogy az idei szezon felénél 47 pont a hátránya csapattársával, Lando Norrisszal. Habár megnyerte az Olasz Nagydíjat, tavaly is kikapott az ifjú brittől, így nem az elmúlt hónapokban rendre felmerült, hogy az idei lehet a 32 esztendős versenyző utolsó éve a királykategóriában.

Kérdéses volt az is, kitölti-e egyáltalán a 2023 végéig szóló szerződését Ricciardo a McLarennél, miközben – mint arról a BBC beszámolt – Alexander Albont, Oscar Piastrit, de még Sebastian Vettelt is szóba hozták a csapattal. Ugyan Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is hangot adott korábban elégedetlenségének, változatlan marad jövőre a wokingi gárda pilótafelállása – legalábbis Ricciardo szerint, aki a közösségi oldalán szólalt meg a közelmúlt spekulációival kapcsolatban.

„Sok pletyka kering a Forma-1-es jövőmmel kapcsolatban, ezért szeretném, ha az én verzióimat is hallanátok” – kezdte bejegyzését Riccardo, majd kijelentette: „Elkötelezett vagyok a McLaren iránt a következő év végéig, és nem hagyom itt a sportot. Elismerem, nem volt mindig könnyű, de ki akarja, hogy az legyen? A belemet kidolgozom a csapattal, hogy fejlődjünk, és jó útra tereljük az autót, hogy az újra ott legyen, ahová tartozik: az élre. Jobban akarom, mint eddig bármikor. Találkozunk Le Castellet-ben!”

Másik ülésébe a McLaren még tavaly bebetonozta Lando Norrist, de az egyértelműség kedvéért idén tavasszal is bejelentették, hogy egészen 2025 végéig marad a csapatnál.