2024.04.18.

Piros zászló és 12 ezred döntött az F3-as pole-ról

Fotó: Joe Portlock / Formula 1 / Getty Images (Formula Motorsport Ltd.)

A Red Bull francia védence, Isack Hadjar személyében új pole-pozíciós avatott a Forma-3 a Red Bull Ringen. A bajnoki éllovas Victor Martins hajszállal csúszott le a rajtelsőségről, míg Tóth László a mezőny végén zárt.

Míg a késő reggeli órákban a szabadedzés még enyhén nedves pályán vette kezdetét a korábbi esőzések hatására, a kvalifikáción már száraz körülmények között körözhetett a Forma-3-as mezőny. A folyamatosan gyorsuló köridők mellett végül a piros zászló megjelenése döntötte el az első rajtkocka sorsát, miután a charouzos Zdeněk Chovanec alatt megállt az autó.

Mielőtt megszakították, illetve leintették volna az időmérő edzést, a Red Bull-junior Isack Hadjar autózta a leggyorsabb kört, igaz, csak 14 ezredmásodperccel volt gyorsabb honfitársánál, a bajnoki éllovas Victor Martins-nél. Hadjar személyében új pole-pozíciós avattak a Forma-3-ban, míg a Hitech GP és az ART GP franciáit két premás, Oliver Bearman és a tabella második helyén álló Arthur Leclerc követték a második sorban.

Az első öt sorrendje Hadjar csapattársával, Kaylen Frederickkel lett teljes, aki mögött Roman Staněk vezetésével a Trident triója zárt a hatodik helytől lefelé. A fordított rajtrácsos pole a 12. időt autózó Caio Colleté lett, így az MP Motorsporttal az élről kezdheti a szombati sprintfutamot a brazil. Az F3-as mezőny egyetlen magyarja, Tóth László a 29. helyen végzett.

Az Osztrák Nagydíj szombati programja az F3-as sprintjével kezdődik, ami közép-európai idő szerint 10:35-kor rajtol. A 21 körös viadalt az M4 Sport – a helyszínről – közvetíti élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

  1. Isack Hadjar (francia, Hitech Grand Prix) 1:19.759
  2. Victor Martins (francia, ART Grand Prix) 1:19.980, +0.221 mp.
  3. Oliver Bearman (brit, Prema Racing) 1:20.058, +0.299 mp.
  4. Arthur Leclerc (monacói, Prema Racing) 1:20.069, +0.310 mp.
  5. Kaylen Frederick (amerikai, Hitech Grand Prix) 1:20.134, +0.375 mp.

A teljes eredménylista ide kattintva tekinthető meg!