2024.07.25.

Michelisz idei legjobb időmérőjét zárta, Tassi dobogóesélyes

Fotó: Clément Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Michelisz Norbert és Tassi Attila révén két magyar is a legjobb tízben végzett a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai időmérő edzésén. Az első sort a Lynk & Co pilótái bérelték ki.

Szünet nélkül folytatódik ezen a hétvégén a túraautó-világkupa (WTCR): az aragóniai versenyhétvége után a portugáliai Vila Real utcáira tért vissza a mezőny. Santiago Urrutia, majd a vk-címvédő Yann Ehrlacher elsőségével a Lynk & Co fölénye már a szabadedzéseken körvonalazódni látszott, miközben magyar szempontból összességében felemásan indult a hétvége.

Az időmérő edzésre magyar idő szerint már a kora esti órákban került sor. A Q1-ben ugyan a hyundaios Mikel Azcona zárt az élen, Tassi a harmadik, Michelisz az ötödik helyen jutott tovább, utóbbi közvetlenül Huffot előzte meg. Nagy azonban búcsúzott a másik Zengő-Cuprával, mellyel a korábbi problémák kiküszöbölése ellenére sem találta meg az összhangot. Azok után, hogy a Hungaroringen és a MotorLand Aragónon is részt vett a Q2-ben, ezúttal mindkét futamot csak a 17. helyről kezdheti meg.

A kvalifikáció második szakaszában már érezhetően tarolt a Lynk & Co-henger, amit jól mutat, hogy az első három helyen a kínai márka három versenyzője, Ehrlacher, Urrutia, illetve Ma Csing-hua biztosította be Q3-as szereplését. Idén először Michelisz Norbert is bejutott az utolsó szakaszba, Tassi Attila pedig a második, fordított rajtrácsos futamot kezdheti előnyös helyzetből. A Liqui Moly Team Engstler magyar pilótája kilencediknek kvalifikált, így majd a második rajtkockába állhat felé, a négyszeres világbajnok Yvan Muller mellé. Huff pedig a hetedik helye révén egy hetedik és egy negyedik rajthelyre tett szert vasárnapra.

Ezek után a Hyundai magyar versenyzője gördülhetett pályára elsőként, de 2:00.101-es ideje az ötödik helyre bizonyult elegendőnek. A pole-t eközben Urrutia szerezte meg, mindössze 49 ezredmásodperccel lenyomva Ehrlacher-t, Ma elé pedig egyetlen ezreddel furakodott be a hondás Néstor Girolami.

Vasárnap két verseny vár a WTCR mezőnyére, amik 14:10-kor, illetve 18:15-kor kezdődnek. Egyéb kötelezettségek miatt azonban egyik magyarországi tévécsatorna sem közvetíti élőben a futamokat: az Eurosport 1 19, illetve 20 órától, felvételről tűzi műsorra azokat – aki pedig mégis élőben nézné, az Eurosport.hu-n keresztül, előfizetés ellenében teheti meg.

Az időmérő edzés végeredménye:

 1. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Performance Lynk & Co, Lynk & Co) 1:59.626
 2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co) 1:59.675, +0.049 mp.
 3. Néstor Girolami (argentin, All-Inkl.com Münnich Motorsport, Honda) 1:59.879, +0.253 mp.
 4. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co) 1:59.880, +0.254 mp.
 5. Michelisz Norbert (magyar, BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai) 2:00.101, +0.475 mp.

  7. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport, Cupra) 2:00.048
  9. Tassi Attila (magyar, Liqui Moly Team Engstler, Honda) 2:00.225
  17. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport, Cupra) 2:02.398

A teljes eredménylista ide kattintva tekinthető meg!

1 thought on “Michelisz idei legjobb időmérőjét zárta, Tassi dobogóesélyes

Comments are closed.