2024.05.19.

Folytatódott a Kiss-show: győzelem Szlovákiában is

Fotó: Márti Bóta Photography

A kamion Európa-bajnokság szlovákiai hétvégéjének szombati napján sem igazán sikerült megállítania a mezőnynek Kiss Norbertet. A Révész Racing háromszoros Eb-győztes versenyzője pazar napot zárva növelte előnyét a bajnokság élén.

A magyar szempontból négyből három győzelemmel zárult hungaroringi forduló után három héttel, a Slovakiaringen folytatódik a kamion Európa-bajnokság idénye, Kiss Norbert pedig ott folytatta, ahol hazai közönsége előtt abbahagyta. Már a szabadedzéseken lényegesen gyorsabb volt a mezőnynél, majd az első időmérő edzést több mint egy másodperces fölénnyel húzta be Sascha Lenz előtt.

Ugyan az első futam rajtjánál ismételten sikerült megszorongatni Kisst, utána magabiztosan autózott idei hatodik sikere felé. Lenz a második helyen közel 8 másodperces lemaradással végzett a Révész Racing MAN-je előtt, míg a dobogó legalsó fokára a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn állhatott fel.

A 37 éves szombathelyi versenyző diadalmenete folytatódott a délutáni, fordított rajtrácsos versenyen, amelyen a nyolcadikról egészen a második helyig zárkózott fel. A futamot Jamie Anderson nyerte, de csak alig két tizedmásodperccel megelőzve a magyar versenyzőt, Kiss mögött pedig a szintén háromszoros Európa-bajnok Antonio Albacete lett a harmadik.

Fotó: Márti Bóta Photography

„Későn értem már csak oda Jamie Anderson mögé, de a bajnokságban közvetlen riválisnak számító Hahnt és Lenzet sikerült megelőznöm a rajt után” – idézi a csapat közleménye a HUMDA-támogatott Kiss Norbert szavait. „Ez volt a legfontosabb, majd igyekeztem a többiek elé kerülni. Nagyon sokat dolgozott a csapat az autón, hogy ilyen versenyképes legyen, tartoztam nekik még egy dobogós hellyel, ez is motivált.”

Újabb győzelme, illetve második helye révén Kiss növelte az előnyét a bajnokság élén, mely a hétvégét megelőzően 18 pontos volt. Vasárnap újabb időmérő edzést követően további két verseny vár az Eb-mezőnyre, amit 12:55-tól és 15:00-tól rendeznek meg Szlovákiában. Az eddigiekhez hasonlóan a sorozat hivatalos YouTube-csatornája közvetíti élőben a viadalokat.

1 thought on “Folytatódott a Kiss-show: győzelem Szlovákiában is

Comments are closed.