2024.07.25.

Micheliszék túltették magukat az ütközésen

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Reagált a Hyundai Motorsport Michelisz Norbert és Mikel Azcona spanyolországi ütközésére. Továbbra is kitartanak amellett, hogy versenybaleset történt, és a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es győztese és jelenlegi éllovasa számára már egyértelmű volt a helyzet.

Magyar szempontból felemásan alakult a túraautó-világkupa (WTCR) múlt hétvégi, spanyolországi fordulója, mert habár már az elején élre állt, nem tartott sokáig Michelisz Norbert második futama. Nem sokkal azután ugyanis, hogy megelőzte a Lynk & Có-s Ma Csing-huát, lelassult az autója, aminek következtében csapattársa, Mikel Azcona nekiment, majd a magyar pilóta a gumibálával, végül pedig Tom Coronellel „találkozott”.

Az incidenst nem sokkal az eset után versenybalesetnek minősítették, mivel egyik versenyzőt sem találták túlnyomórészt vagy teljesen felelősnek a történtekért, habár és habár a különböző rajongói fórumokon ebben korántsem volt egyetértés. Megkeresésünkre ugyanezt a Hyundai Motorsport is megerősítette, megjegyezve, a lelassult okozó motorhiba annyi váratlanul következett be, hogy Azcona már nem tudta elkerülni Michelisz Hyundaiját.

A Braking News Motorsportnak küldött válaszban a csapat sajtófőnöke hozzátette, hogy a motorproblémát azóta is vizsgálják. Az esetről további fedélzeti kamerás felvételek nem állnak rendelkezésre, így a televízióközvetítésben is megjelent képek mellett leginkább Tom Coronel onboard-kamerájának képeire támaszkodhatunk, amiből sok nem látszik:

„Számunkra és versenyzőinknek egyértelmű a helyzet, az ügyet pedig már a verseny után lezárták” – közölte a Hyundai Motorsport.

Az év harmadik – gyakorlatban negyedik – versenyhétvégéje után Azcona vezeti az összetettet, 34 ponttal megelőzve az audis Gilles Magnust, miközben Michelisz a 11. helyről és 93 egységnyi hátrányból várja a folytatást, amire a hétvégén kerül sor a portugáliai Vila Real utcáin.