2024.07.25.

Biztató magyar kezdés, Michelisz második az aragóniai időmérő előtt

Fotó: Frédéric Le Floch / DPPI (FIA WTCR Media)

A szabadedzések alapján a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert is erősnek tűnik Spanyolországban. A magyar alakulat az élen kezdte a túraautó-világkupa (WTCR) mostani hétvégéjét, míg a 2019-es vk-győztes második lett a délutáni kvalifikáció előtt.

Két hét szünet után folytatódik a hétvégén a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es idénye: az év harmadik hétvégéjét a MotorLand Aragónon rendezik, a szombat délelőtti, illetve kora délutáni órákban a szabadedzésekre is sor került. Magyar szempontból jobban nem is indulhatott volna a hétvége, mivel az első szabadedzésen Rob Huff volt a leggyorsabb a Zengő Motorsport Cuprájával. Igaz, nüansznyi különbségek választották el a versenyzőket, amit jól mutat, hogy az első tíz fél másodpercen belül zárt.

2012 világbajnoka mögött a 2017-es vb-első Thed Björk végzett másodikként, Nathanaël Berthon pedig harmadikként – Michelisz Norbert a negyedik helyen kezdte a hétvégét, de a Hyundai magyar pilótája csak 14 ezredmásodperccel volt lassabb a brit pilóta 2:06.359-es idejénél. Csapattársa, Mikel Azcona hatodik, a hondás Tassi Attila hetedik lett, míg Nagy Dániel a 12. időt autózta a másik Zengő-Cuprával.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

A második szabadedzésen viszont már nagyobbak voltak a különbségek: Yann Ehrlacher közel három tizedmásodperces fórral zárt az élen. A Lynk & Co kétszeres világkupagyőztesét Michelisz és márkatársa, Santiago Urrutia követte a sorban, míg a hazai pályán versenyző Azcona egy negyedik idővel hangolt a kvalifikációra. Biztató jelként könyvelhető el Nagy Dániel nyolcadik helye is, főleg úgy, hogy jócskán megverte csapattársát, az első edzésen még leggyorsabb Huffot.

Ugyanakkor a Hondánál inkább a hungaroringi szenvedés folytatásának jelei mutatkoznak, a márka versenyzői ugyanis csak a 13-14., illetve a 16-17. pozíciókat foglalták le. Tassi a második legerősebb hondásként zárta a második tréninget, de ez is csak egy 14. időt jelentett, alig néhány századdal elmaradva Esteban Guerrieritől.

A szombati program az időmérő edzéssel folytatódik 15:30-tól, amit az Eurosport 2 közvetíti élőben, akárcsak a vasárnapi futamokat.

A szabadedzések részletes eredményei erre a linkre kattintva tekinthetőek meg!

1 thought on “Biztató magyar kezdés, Michelisz második az aragóniai időmérő előtt

Comments are closed.