2024.07.25.

Megbukott az újítás, azonnal belenyúlnak az F1-es hétvégék menetébe

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Várhatóan már a jövő hétvégi Brit Nagydíjtól visszatér a Forma-1-es hétvégék korábban megszokott formátuma, miután az idei évre bevezetett reform sem a sajtó, de még a versenyzők tetszését sem nyerte el.

Minden jel arra utal, mindössze kilenc versenyt élt meg a Forma-1 azon újítása, hogy a médianap kiiktatásával rövidítsék le a versenyhétvégéket. A változtatás értelmében az eddig csütörtökön tartott sajtótájékoztatókat a pénteki szabadedzések előtt bonyolították le.

Az újítás azonban sem a médiamunkások, sem a versenyzők körében nem aratott sikert. Ezért már a jövő hétvégi Brit Nagydíjon változni fog a Forma-1-es program: a versenyzők sajtótájékoztatóra minden bizonnyal csütörtökön, 23 órával az első szabadedzés előtt kerül sor. A módosítást az FIA Motorsport Világtanácsnak (WMSC) még jóvá kell hagynia, de a RacingNews365.com cikke szerint ez már csak formalitás.

Amennyiben erre sor kerül, öt-öt versenyzőt hívnak be két 30 perces etapban, azaz a folytatásban minden csütörtökön tíz versenyző áll majd a sajtó rendelkezésére. Azok a pilóták, akik az FIA sajtótájékoztatóján nem vesznek részt, csapataik médiaeseményein lesznek kötelesek megjelenni.

Ugyanakkor a csapatfőnökök sajtótájékoztatóját illetően nem várható újabb változás, vagyis azt továbbra is szombat délelőtt, másfél órával a harmadik szabadedzése kezdete előtt tartják meg. Az egyórás intervallumban hat alakulat vezetője válaszol majd a média kérdéseire.