2024.07.25.

Tömegbaleset, majdnem felborították kamionostul Kiss Norbertet a Hungaroringen

Fotó: Hungaroring Média

Óriási balesetet úszott meg sértetlenül a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert a Hungaroringen, a gyorsasági kamion-Eb magyarországi fordulójának szombati második futamán, melynek félbeszakítását követően Adam Lacko győzött.

A Révész Racing 37 éves szombathelyi versenyzője a délelőtti első futamon rajt-cél győzelmet aratott, így a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik pozícióból kellett megkezdenie az esti második viadalt. Kiss a gördülőrajtnál a riválisokhoz hasonlóan igyekezett minél jobb pozícióba kerülni, a csata hevében azonban a versenykamionok közül több is összeért az első, a második és a harmadik kanyarban.

A hármas kanyar után az élen haladó kamion keresztbe állt a mögötte száguldók előtt, ezzel nagy galibát okozott, mert egyik riválisa sem tudta probléma nélkül kikerülni.

A jobbra menekülő Kisst a mellette haladó ellenfele meglökte, így a magyar versenyző piros MAN-je felugratott a szalagkorláttal megerősített gumifalra, bal oldalára fordult, s egy pillanatra úgy tűnt, fel is borul majd.

Ez végül nem történt meg, de Kiss kamionjában óriási károk keletkeztek, és bár a versenyző nem sérült meg, kérdéses, hogy a Révész Racing szerelői versenyzésre alkalmas állapotba tudják-e hozni az MAN-t a vasárnap 9:10-kor kezdődő időmérő edzésre.

A szombati második versenyt a baleset miatt piros zászlóval félbeszakították, aztán később folytatták, de a mezőny jelentősen kevesebb kamionból állt, többen ugyanis nem tudtak újra rajthoz állni, annyira megsérült a járművük. A viadalt Lacko nyerte André Kursim és Sascha Lenz előtt.

A Super Racing Fesztivál keretében zajló kamionos Eb-forduló vasárnapi napján az időmérő után még két futam vár a mezőnyre.

Forrás: MTI

1 thought on “Tömegbaleset, majdnem felborították kamionostul Kiss Norbertet a Hungaroringen

Comments are closed.