2024.07.22.

Az egyik Red Bull-junior a pole-ban, a másik a falban

Fotó: Joe Portlock / Formula 1 / Getty Images (Formula Motorsport Ltd.)

Noha a piros zászlók is előkerültek, Jüri Vips nyerte a Forma-2 azerbajdzsáni időmérő edzését, akadémistatársai, Liam Lawson és Dennis Hauger előtt. A bajnoki éllovas Felipe Drugovich még az ötödik hellyel is hátradőlhet.

A szokásoknak megfelelően már pénteken megrendezték Azerbajdzsánban a Forma-2 időmérő edzését, a mezőny pedig ezúttal sem úszta meg a piros zászlót, csakúgy, mint a szabadedzésen. Ivasza Ajumu úgy csapta falnak a DAMS-et, hogy addigi leggyorsabb idejével az élen állt, a 4-es kanyarban történt baleset miatt azonban végül csak 14. lett.

A japán helyett így egy másik Red Bull-támogatott, Jüri Vips csípte el az első rajtkockát. A Hitech GP észt pilótája már a délelőtti szabadedzésen is meggyőző tempót diktált, tekintve, hogy az élen zárta azt. Vips mögött két akadémistatársa, az előző évi pole-pozíciós Liam Lawson és a regnáló F3-as bajnok, Dennis Hauger végzett.

A bajnoki összetettben vezető Felipe Drugovich az ötödik helyen végzett, amúgy is tetemes előnye pedig tovább nőhet, mivel legfőbb üldözője, Théo Pourchaire csak a 12. rajtkockába kvalifikált. A fordított rajtrácsos versenyen Jake Hughes, a Van Amersfoort Racing pilótája indulhat, aki a tizedik időt autózta.

Bakuban a Forma-2 futamai szombaton 11:30-kor és vasárnap 9:05-kor kezdődnek. Mind a sprint-, mind pedig a főversenyt az M4 Sport közvetíti élőben.

Az időmérő edzés végeredménye (első 10 helyezett):