2024.05.19.

Új festést villantott az Alfa Romeo

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo F1 Team)

Az eddigitől eltérő köntösbe öltözteti autóit az Alfa Romeo Forma-1-es csapata a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon. Az ünnepi dizájn oka az olasz márka új utcai autójának bemutatkozása.

Tekintve, hogy az év első két futamán teljesen rózsaszín autóval vett részt az Alpine, új keletűnek a 2022-es Forma-1-es idényben sem mondhatóak a különleges dizájnok. Igaz, azóta több csapat is módosított a festésén, de ennek hátterében inkább a súlycsökkentés állt.

A hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon azonban más okból kifolyólag új színeket kap az Alfa Romeo versenygépe. Mint arra a korábbi években is volt példa a csapat történetében, az olasz trikolór színeibe öltöztetik a C42-t, így ünnepelve, hogy az olasz gyártó a héten bemutatta új városi terepjárót, a Tonalét.

A szezon eddigi hét versenye során kiemelkedően szerepelt a hinwili gárda, főként Valtteri Bottasszal. A Mercedestől igazolt finn versenyző egyetlen kiesését leszámítva minden futamot pontszerző helyen fejezett be, így nyolcadik a bajnokságban. Az újonc Csou Kuan-jünek is van egy pontja, így a csapat a konstruktőri tabella ötödik helyéről várja a folytatást.

Változtatott az Alpine és a Mercedes is

Az Alfa Romeón kívül másik két csapat, az Alpine és a Mercedes is kisebb változtatással érkezett Bakuba. Esetükben ezáltal kevésbé látványosabb az átalakulás, mint a C42-es esetében, mivel a Pride-hónap alkalmából előbbi csapatnál az autó motorborítására egy szivárványos csík került fel, míg a brackley-i címvédő gárda a logóját borította annak színeibe.

Forrás: Alfa Romeo

1 thought on “Új festést villantott az Alfa Romeo

Comments are closed.