2024.05.19.

Megvizsgálták a WTCR gumibotrányát, rendkívüli lépések jönnek

Fotó: Frédéric Le Floch / DPPI (FIA WTCR Media)

Nem talált gyártási hibára utaló jeleket átfogó vizsgálata során a túraautó-világkupa (WTCR) hivatalos gumibeszállítója. Ennek ellenére a Goodyear új gumikkal készül a sorozat hungaroringi fordulójára.

Két héttel ezelőtt rendezték volna a túraautó-világkupa idei második fordulóját a nürburgringi 24 órás betétfutamaként, ám a sorozatos gumiproblémák miatt végül verseny nélkül távozott a mezőny, miután több baleset is történt a szabadedzéseken, illetve az időmérőn.

Mint arról a minap a TouringCarTimes beszámolt, azóta a sorozat hivatalos gumibeszállítója, a Goodyear átfogó technikai vizsgálatot végzett a gumikon,

és megállapították, hogy nem gyártási hiba vezetett a defektekhez a Nordschleifén.

Ennek ellenére a Goodyear új abroncstípussal érkezik a Hungaroringre, ahol a hétvégén folytatódik a bajnokság. Hogy lehetőség legyen a kipróbálására, pénteken 14:10-től egy külön félórás tesztet is beiktatnak a programba, tehát még a szabadedzések és az időmérő előtt. Arról pedig a következő napokban születik majd döntés, hogy a tervezett vagy más bajnokságokban használt, alternatív specifikációt használnak-e a továbbiakban.