2024.04.18.

„Baromság”, hogy újabb F1-es ígéret futhat zátonyra

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo F1 Team)

Még a Forma-2 bajnokesélyesét is megdöbbentette, mit írtak róla a nemzetközi sajtóban: Théo Pourchaire cáfolja, hogy a Nissan Forma-E-ülését célozná meg 2023-ra.

Théo Pourchaire már évek óta a Sauber Academy tagjaként versenyez: első Forma-3-as szezonját a második helyen zárta, míg tavaly ötödik lett a Forma-2-ben – idén öt versenyhétvége után pedig a második helyet foglalja el a tabellán.

A kiugró sikerei ellenére még mindig fiatal, 18 éves versenyző kapcsán jó ideje találgatják, mikor mutatkozhat be a Forma-1-ben, de Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke néhány hónappal ezelőtt is úgy fogalmazott, „még korai lenne” – a korhatárszabály értelmében tavaly augusztusig nem is lett volna rá lehetősége.

Ugyanakkor a The Race értesülései szerint Pourchaire máris a 2023-as lehetőségeit méri fel, és amennyiben nem sikerül a királykategóriás debütálás, a Nissan Forma-E-versenyzője lehet. Állítását a portál arra alapozza, hogy a Nissan Gen3-as autójának fejlesztéséhez a francia jelenlegi csapata, az ART Grand Prix is asszisztál, még ha a felek között formálisan nincs is kötődés.

Az igazán váratlan fordulat ezután következett:

Pourchaire a közösségi oldalain cáfolta, hogy ebből bármi is igaz lenne. Sőt, a Forma-E-be igazolást firtató cikk kapcsán a „baromság” és a „hamis” jelzőket használta.

Forrás: Théo Pourchaire / Instagram

Az viszont még bekövetkezhet, hogy új versenyző után kell néznie a Nissannak, mivel – ugyancsak a The Race szerint – Sébastien Buemi az idény végén távozik a csapattól. A korábbi bajnok svájci versenyző az Envision színeiben folytathatja, viszont a Nissan másik pilótája, Maximilian Günther jó eséllyel marad.