2024.07.22.

Letartóztatták az ex-F1-vezért, Bernie Ecclestone-t

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Őrizetbe vették Bernie Ecclestone-t, a Forma-1 korábbi mindenható urát, ugyanis fegyvert találtak a poggyászában, mielőtt repülőre szállt volna.

Korábban több mint 40 éven át vezette a Forma-1-et vezérigazgatóként Bernie Ecclestone, mielőtt 2017 elején a Liberty Media felvásárolta a bajnokság kereskedelmi jogait. A Forbes becslései szerint Ecclestone nettó vagyona meghaladja a 3 milliárd dollárt, ami átszámítva 1096 milliárd forintnak (!) felel meg.

A 91 éves üzletember a mai napig aktív, amit jól mutat, hogy az elmúlt hónapban több autósport-rendezvényen is megjelent Brazíliában. Ezek egyikéről indult volna haza helyi idő szerint szerda késő este, amikor Campinasban a repülőtéren egy fegyvert találtak Ecclestone táskájában. Mivel erről korábban nem szólt a hatóságoknak, és papírokkal sem tudott szolgálni, őrizetbe vették.

Mint arról a Motorsport.com beszámolt, Ecclestone nem tagadta, hogy övé a fegyver, ugyanakkor azt állította, nem tudott arról, hogy az a csomagjában van. A brit üzletember azonban – átszámítva – 464 ezer forintos (6060 brazil real) óvadék ellenében nemcsak a rendőrséget hagyhatta el, de Svájcba is hazatérhetett.

1 thought on “Letartóztatták az ex-F1-vezért, Bernie Ecclestone-t

Comments are closed.