2023.11.29.

Dobogóra állt a magyar versenyző a DTM betétfutamán

Fotó: Gruppe C Photography

Eredményesen kezdte a szezont a német túraautó-bajnokság (DTM) betétsorozatában, a BMW M2 Cupban Hefler Róbert, aki dobogós helyezéssel távozott a Lausitzringről.

A német túraautó-bajnokság (DTM) betétsorozataként rajtolt el az elmúlt hétvégén a BMW M2 Cup szezonja, Hefler Róbert révén pedig magyar érdekeltség is volt mezőnyben. A 23 éves magyar versenyző a sorozat tavalyi szezonzáróján már részt vett, így némi rutinnal ülhetett újra autóba.

Hefler az időmérő edzésen a hetedik rajtkockát szerezte meg, de az első futamon végül csak tizenötödikként ért célba, miután megbüntették. A második verseny sem indult a legjobban a számára, egészen a 12. helyig esett vissza, majd látványos felzárkózással az utolsó körben már dobogóért harcolhatott, végül másodikként intették le.

Fotó: Gruppe C Photography

A BMW M2 Cup előtt utoljára a GT Cup Open Europe-ban versenyzett. A kontinensbajnokság 2020-as idényének első két fordulóján az Aston Martin akadémistájaként a Team Virage autóján osztozott a spanyol Philippe Valenzával – a páros a franciaországi második futamon dobogóra is állhatott. 2018-ban megnyerte az országos Forma Renault-sorozatot, egy évvel később pedig az FIA közép-európai Zóna-kupában és az országos gyorsasági bajnokságban is bajnok lett a Gender Racing Team színeiben.