2023.11.30.

Kirabolták, a tolvajok nyomába eredt Vettel

Fotó: Zak Mauger / Motorsport Images (Aston Martin)

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj másnapjában ellopták Sebastian Vettel táskáját Barcelonában. Nem volt rest a négyszeres világbajnok: robogóval vette üldözőbe a tolvajokat.

A katalán El Periodico lap számolt be először a hírről, miszerint a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjat követő hétfő reggelen ellopták Sebastian Vettel táskáját. Éppen egy barcelonai szálloda előtt állt a négyszeres világbajnok, amikor ismeretlen elkövetők benyúltak az autója ablakán, és kivették a csomagot.

A táskában maradt fülhallgatója GPS-jeleit követve azonban az Aston Martin versenyzője robogóra pattant, és üldözőbe a tolvajokat. Az AirPodsra sikeresen rábukkant Vettel, de a táskát nem találta meg, így a fülhallgatótól valószínűleg útközben szabadultak meg a tettesek.

A Motorsport.com-nak az Aston Martin szóvivője megerősítette, hogy valóban kirabolták a versenyzőjüket, ahogyan azt is, hogy a német robogóval eredt a bűnözők nyomába. Úgy tudni, Vettel az esetet jelentette a helyi hatóságoknak, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

Vettel egyébként sem zárja a szívébe a barcelonai futamot, mivel a 11. helyen végezve épphogy lemaradt a pontszerzéstől, ráadásul egyelőre az Aston Martin fejlesztései sem váltották be a hozzájuk fűzött remények. Ellenben a silverstone-i csapatot megvádolták azzal, hogy lemásolták a Red Bullt – a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) viszont még a hétvége elején legálisnak minősítette a „zöld Red Bullt”.