2024.07.22.

Mandulagyulladással versenyzett Norris a spanyol F1-es hétvégén

Fotó: Carl Bingham / Motorsport Images (McLaren)

Láthatóan nem volt jól a Forma-1-es Spanyol Nagydíj előtt Lando Norris – mint kiderült, betegen teljesítette a barcelonai hétvégét a McLaren britje, aki így is pontokkal távozott.

Köztudottan nem érezte jól magát a Forma-1-es Spanyol Nagydíj hétvégéje során Lando Norris. A McLaren brit versenyzője már a szombati időmérő edzést követően különböző tünetekre panaszkodott szénanátha gyanújával, állapota azonban vasárnapra sem javult: a versenyzői parádén is úgy vett részt, hogy egy napernyő alatt kuporodott össze a pilótákat szállító kamion platójának elejében.

Állapota és a tikkasztó, jócskán 30°C feletti hőség ellenére Norris rajthoz állt Barcelonában, és egészen a nyolcadik helyig zárkózott, pedig a kvalifikáción – igaz, épphogy, de – lemaradt a Q3-ról, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a kilencedik rajtkockából indulva nullázott. A versenyt követő médiakötelezettségeit viszont lemondta Norris,a leintést követően ugyanis alapos kivizsgáláson esett át.

Később megerősítették, hogy mandulagyulladással versenyzett egész hétvégén a mclarenes, aki jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban. „Kemény volt a verseny” – fogalmazott a 22 éves versenyző. „Nagyon nem éreztem jól magam előtte, és mandulagyulladást és a magas hőmérsékletet figyelembe véve biztosan állíthatom, hogy ez volt a legkeményebb versenyeim egyike.”

Elmondása szerint egész hétvégén lépéshátrányban volt betegsége miatt, ugyanis több mérnöki egyeztetést is kihagyott, ebből eredően nem volt annyira felkészülve a nagydíjra, mint normál esetben lehetett volna.

Forrás: Formula1.com