2024.05.19.

Duplázással kezdett Kiss Norbert a kamion-Eb-n

Fotó: FIA ETRC Media

Megnyerte a kamion Európa-bajnokság misanói harmadik futamát is Kiss Norbert: így a Révész Racing címvédője az élen áll az összetettben a sorozat hungaroringi fordulója előtt.

A 37 éves szombathelyi pilóta a szombatihoz hasonlóan a vasárnapi időmérő edzésen is megszerezte az első rajtkockát, majd nagyon magabiztosan, csaknem öt másodperces előnnyel diadalmaskodott a nap első, a hétvége harmadik versenyén. Mögötte a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn lett a második, Sascha Lenz pedig a harmadik.

A negyedik futamon Kissnek a fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik pozícióból kellett startolnia, majd a viadal elején belekeveredett egy ütközésbe, ami miatt jobb hátsó defekttel teljesítette a 12 körös versenyt, de így is kilencedikként ért célba. A futamot Lenz nyerte a háromszoros Európa-bajnok Antonio Albacete, valamint Hahn előtt, míg Kiss egy utólag kiosztott büntetés miatt végül hivatalosan nyolcadik lett.

Kiss szombaton a pole pozícióból rajtolva megnyerte az első futamot, majd a másodikon a nyolcadik helyről startolva harmadik lett. Az összetettben a címvédő magyar versenyző 51 ponttal áll az élen, második a 45 pontos Hahn, harmadik pedig Lenz 43 ponttal.

Kiss az M1 aktuális csatornának azt mondta, egész hétvégén gyorsak voltak, az eredményekkel pedig elégedettek lehetnek annak ellenére, hogy a negyedik futam az ütközés miatt nem sikerült a legjobban.

„A bajnokság szempontjából minden hétvégén az első és a harmadik verseny a fontosabb, mert azokon osztanak több pontot, és most mindkettőt sikerült megnyernünk, ezért összességében jó hétvégét zártunk” – nyilatkozta Kiss. Hozzátette: a következő, magyarországi fordulón további futamgyőzelmek megszerzése és az összetett pontversenyben kialakult előny növelése lesz a céljuk.

Fotó: Márti Bóta Photography / Révész Racing

Az Európa-bajnokság a június 11-12-i hétvégén folytatódik a Hungaroringen, a nézők számára ingyenesen látogatható Super Racing Fesztivál keretében.

Forrás: MTI