2024.04.18.

Rajt-cél sikert aratott az F3-ban a hazai versenyző

Fotó: Joe Portlock / Getty Images / Formula 1 (Formula Motorsport Ltd.)

Ugyan egy vitatottnak vélt incidenst megvizsgáltak a versenyfelügyelők, összességében simán eldőlt az F3-as barcelonai sprint: hazai közönsége előtt győzött először David Vidales.

A helyi szurkolók különösen izgatottan várhatták a Forma-3 barcelonai sprintversenyét, azt ugyanis egy spanyol csapat spanyol versenyzője, nevezetesen a Campos Racing színeit képviselő David Vidales várhatta az élről. A piros lámpák kialvását követően Vidales sikeresen megőrizte a vezetést, ahogyan mögötte is változatlan maradt a sorrend, egészen a negyedik körig, amikor Jak Crawford megelőzte Juan Manuel Correát a második helyért.

Ezalatt Vidales kisebb előnyt is kiautózott az élen, majd a hetedik körben hirtelen lelassult az autó a bajnoki éllovas Victor Martins alatt, az ART Grand Prix franciájának pontszerző helyen haladva kellett feladnia a futamot. Nem járt sokkal jobban Franco Colapinto sem, akinek az autójáról pedig a motorborítás esett le, így a Van Amersfoort Racing argentin futamgyőztese is számára is véget ért a 20 körös viadal.

Féltávnál Crawford utolérte Vidalest, a 12. körben pedig előzéssel is próbálkozott a premás, aminek során leszorult a pályáról a célegyenes végén. Kiszorítás gyanújával vizsgálták a kettejük közötti esetet, de miután a stewardok nem állapították meg szabálytalanságot, és később Crawford már visszazárkózni sem tudott, Vidales rajt-cél sikerrel húzta be első F3-as győzelmét.

Crawford így maradt a második helyen, a dobogó legalsó fokára pedig Caio Collet állhatott fel, miután három körrel a vége előtt elhúzott Juan Manuel Correa mellett. Sokat profitált az utolsó körökből Arthur Leclerc is, aki egészen a negyedik helyig zárkózott fel – a monacói ezzel átvette a vezetést a pontversenyben. Pontszerző helyen ért még célba Correa, Alekszandr Szmoljar, Kaylen Frederick, a pole pozíciós Roman Staněk, Reece Ushijima és Isack Hadjar is. Tóth Lászlót végül a 26. helyen intették le.

A barcelonai hétvége a vasárnapi főfutammal zárul, ami 10:05-kor rajtol közép-európai idő szerint. Az eddigiekhez hasonlóan ezt is az M4 Sport közvetíti élőben.

A barcelonai sprintfutam végeredménye (első tíz helyezett):

Az egyéni bajnokság állása (5/18 futam után):

  1. Arthur Leclerc (monacói, Prema Racing) 43 pont
  2. Jak Crawford (amerikai, Prema Racing) 42 pont
  3. Roman Stanĕk (cseh, Trident) 38 pont
  4. Victor Martins (francia, ART Grand Prix) 36 pont
  5. Isack Hadjar (francia, Hitech Grand Prix) 32 pont

A csapatbajnokság állása (5/18 futam után):

  1. Prema Racing 102 pont
  2. ART Grand Prix 71 pont
  3. Trident 57 pont
  4. Hitech Grand Prix 46 pont
  5. MP Motorsport 38 pont

1 thought on “Rajt-cél sikert aratott az F3-ban a hazai versenyző

Comments are closed.