2024.05.19.

Sima győzelmével Drugovich az F2-es összetett élére ugrott

Fotó: Joe Portlock / Getty Images / Formula 1 (Formula Motorsport Ltd.)

Lényegében egy jól kivitelezett rajt elegendő volt ahhoz Felipe Drugovichnak a Forma-2 barcelonai sprintjén, hogy rajtbüntetését kompenzálva, nagyon simán győzzön. A brazil idei második sikerével az egyéni összetettben is átvette a vezetést.

Változott a rajtsorrend a Forma-2-esek barcelonai sprintversenye előtt: feltartás miatt három rajthelyes hátrasorolást kapott Felipe Drugovich, így Calan Williams indulhatott a fordított rajtrácsos pole-ból. Vagyis csak indulhatott volna: a Trident ausztrálja már a felvezető kör elején lefulladt, és mivel az egész mezőny elment mellette, csak a bokszutcából vághatott neki a 26 körös távnak.

A rajtnál Théo Pourchaire és Jake Hughes is rosszul rugaszkodott el, ezek után Felipe Drugovich ugrott az élre, mögötte Ivasza Ajumu és Logan Sargeant fordult el az 1-es kanyarban. A Barcelonába még éllovasként érkező Pourchaire egészen a hetedik helyig csúszott vissza.

Helycserék szempontjából már az első körökben lecsillapodtak a kedélyek, majd a hatodik körben Jüri Vips semmitől sem zavartatva csúszott a sóderágyba. A Red Bull-junior számára – aki a Spanyol Nagydíj első edzésén a Red Bull F1-es autóját is kipróbálhatta – ezzel véget is ért a verseny, a 4-es kanyarnál szükséges mentési munkálatok miatt a biztonsági autó is pályára gördült.

Négy körrel később folytatódhatott a körözés, s miután zökkenőmentesen abszolválta az újraindítást, sima győzelmet aratott Drugovich, amivel idei második győzelmét aratta. Győzelmének köszönhetően az MP Motorsport brazilja átvette a vezetést Pourchaire-től a bajnokság élén, öt ponttal megelőzve a franciát.

Ami pedig a végeredményt illeti, Drugovich mögött is változatlan maradt a sorrend, tehát Ivasza és Sargeant végezték még a dobogón. Jehan Daruvala, Pourchaire, a pénteki időmérőt megnyerő Jack Doohan, Frederik Vesti és Enzo Fittipaldi tették teljessé a pontszerzők névsorát.

A hétvége a vasárnapi főfutammal zárul, ami 11:35-kor kezdődik. Az eseményt az M4 Sporton közvetítik élőben.

A barcelonai sprintfutam végeredménye (első 8 helyezett):

Az egyéni bajnokság állása (7/26 futam után):

  1. Felipe Drugovich (brazil, MP Motorsport) 61 pont
  2. Théo Pourchaire (francia, ART Grand Prix) 56 pont
  3. Jehan Daruvala (indiai, Prema Racing) 41 pont
  4. Liam Lawson (új-zélandi, Carlin) 35 pont
  5. Richard Verschoor (holland, Trident) 32 pont

A csapatbajnokság állása (7/26 futam után):

  1. MP Motorsport 73 pont
  2. ART Grand Prix 66 pont
  3. Hitech Grand Prix 60 pont

1 thought on “Sima győzelmével Drugovich az F2-es összetett élére ugrott

Comments are closed.