2024.07.22.

Hatalmas tűzijáték, cseh pole az F3 barcelonai időmérőjén

Fotó: Joe Portlock / Getty Images / Formula 1 (Formula Motorsport Ltd.)

A Forma-3-asok barcelonai időmérő edzésének végén óriási kört autózva szerezte meg első pole pozícióját a sorozatban Roman Staněk. A cseh pilótát a bajnokság (egyik) éllovas, Victor Martins követte, de Arthur Leclerc is legyőzte időmérős mumusát.

Majdnem egy hónap szünet után úgy folytatódott a Forma-3 szezonja, hogy az egyéni pontverseny élén Victor Martins-nek és Arthur Leclerc-nek is 36 pontja volt, ráadásul a péntek reggeli szabadedzésen ők kezdtek az első két helyen Barcelonában.

A délután, meleg és napsütéses időjárás mellett megrendezett időmérő első komolyabb hibáját az újonc Zane Maloney követte el. Az egyértelmű jelzés ellenére a Trident barbadosi pilótája elmulasztotta a mérlegelést, ezért kizárták utólag a kvalifikációról, vagyis mindkét versenyen csak a sor végéről rajtolhat majd.

Az olasz istálló azonban így is megszerezte sorozatban második pole-ját a Forma-3-ban: habár az első körét elrontotta, a végén óriásit javított Roman Staněk, miközben ez a többségnek a nagy forgalom miatt nem sikerült. A cseh pilóta ezzel az első futamgyőzelem után az első rajtelsőségét is begyűjtötte, igaz, alig több mint fél tizeddel előzte meg az Alpine-akadémista Martins-t.

Mögöttük Alekszandr Szmoljaré lett a harmadik rajtkocka, Isack Hadjar, valamint a két premás, Leclerc és Oliver Bearman előtt. Az első tíz sorrendje Caio Collettel, Kaylen Frederickkel, Jak Crawforddal és Juan Manuel Correával lett teljes. A mezőny egyetlen magyar pilótája, Tóth László az utolsó, 30. helyen zárt a Charouz Racing System színeiben.

Maloney kizárása után a szombat délelőtti sprintversenyt a hazai közönsége előtt versenyző David Vidales kezdheti az élről. A 20 körös megmérettetés 11 órakor rajtol, az eseményt az M4 Sport közvetíti élőben.

Az időmérő edzés végeredménye (első 10 helyezett):

1 thought on “Hatalmas tűzijáték, cseh pole az F3 barcelonai időmérőjén

Comments are closed.