2024.05.19.

Doohan a pole-ban, meglepetést okozott az F2 újonca

Fotó: Joe Portlock / Getty Images / Formula 1 (Formula Motorsport Ltd.)

Pályafutása második Forma-2-es rajtelsőségét szerezte a barcelonai időmérő edzésen Jack Doohan, miközben a bajnoki éllovas Théo Pourchaire csak a hetedik helyen zárt.

Miközben a legtöbben Nyck de Vries és Jüri Vips F1-es bemutatkozását figyelték a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén a Williamsnél, illetve a Red Bullnál, a Forma-2-ben sem indult eseménytelenül a hétvége. Kétszer is előkerültek a piros zászlók a szabadedzésen, előbb Olli Caldwell balesete, míg később Marcus Armstrong kicsúszása miatt.

Nem sokkal a délutáni időmérő edzés előtt az is kiderült, hogy csak 21 versenyző vesz részt a folytatásban, nyakfájdalmaira hivatkozva ugyanis Ralph Boschung visszalépett. Ellenben a mezőny többsége már az első percekben pályára gördült, de többen is voltak, akik inkább megvárták, hogy nyugodtabb körülmények között próbálkozhassanak.

Úgy tűnt, ebből profitálhat Felipe Drugovich, de nem sokkal később a brazil pilóta idejénél 43 ezreddel gyorsabbat Jack Doohan átvette a vezetést, ráadásul következő körében tovább gyorsult. Az ausztrál azonban még 1:28.612-es körével sem érezhette biztonságban a rajtelsőséget, mert nagyon gyors körön volt Jüri Vips, de az észt végül 23 ezreddel elmaradt tőle.

Az utolsó pillanatokban hasonlóan jó teljesítményt nyújtva csípte el messze az eddigi F2-es legjobbját jelentő harmadik rajthelyet Frederik Vesti, pedig sokáig a 17. helyen állt.

A második pole-ját szerző Doohan, Vips és Vesti mögött Jehan Daruvala és Logan Sargeant végeztek még a legjobb ötben, miközben a bajnoki esélyesek közül Théo Pourchaire hetedik, Felipe Drugovich pedig tizedik lett. Legközelebb a szombat késő délutáni sprintverseny alkalmával lép pályára a Forma-2 mezőnye Barcelonában, melyet a fordított rajtrácsnak köszönhetően Felipe Drugovich kezdhet az élről. A 17:40-kor rajtoló versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Az időmérő edzés végeredménye (első tíz helyezett):

1 thought on “Doohan a pole-ban, meglepetést okozott az F2 újonca

Comments are closed.