2024.05.19.

Hamilton már nincs a legjobbak között ezen a listán

Fotó: LAT Images / Mercedes

Míg az elmúlt öt évben kétszer is bejutott a legjobb tízbe, 2022-ben már nincs a világ legjobban fizetett sportolói között Lewis Hamilton. A Forbes idei listáján ugyanakkor más Forma-1-es versenyző sem kapott helyezett.

Kiadta szokásos, éves listáját a legjobban fizetett sportolókról a Forbes üzleti magazin, a 2022-es rangsorban azonban nem szerepel Forma-1-es versenyző az első tíz hely valamelyikén. Az elmúlt években Lewis Hamilton kétszer – 2017-ben, illetve 2021-ben – is a legjobb tízben zárt, tavaly ráadásul nyolcadik lett.

Az előző idényben a Mercedes hétszeres világbajnoka 82 millió dollárt keresett, ami átszámítva több mint 30 milliárd forintnak felel meg, ugyanakkor ez az összeg a csapattól kapott gázsiján felül a szponzoroktól érkező bevételeket is magába foglalja. Összességében csökkenhetett a 37 éves versenyző keresete, mivel Jannisz Antetokunmpo kosárlabdázó még 80,9 millió dollárral is befért a legjobb tíz közé.

Hamiltonhoz hasonlóan a lista tavalyi első helyezettje, Conor McGregor ökölvívő sincs már a legjobb tízben, miközben idén Lionel Messi lett a világ legjobban kereső sportolója. A Paris Saint-Germain argentin labdarúgója 130 millió dollárt (48,1 milliárd forint) vihet haza.

Tavaly júliusban a legjobban kereső Forma-1-es versenyzőket is rangsorolta a magazin: a listán egyértelmű fölénnyel Hamilton lett az első, megelőzve az azóta világbajnokká koronázott Max Verstappent, valamint a kétszeres vb-győztes Fernando Alonsót. Könnyen lehet, hogy azóta már változott a helyzet, hiszen a holland pilóta 2028 végéig aláírt a Red Bull-lal – a híresztelések szerint nem is aprópénzért.

Forrás: PlanetF1.com