2024.07.25.

Hetekkel később is bűnhődni fog a pau-i balesetért Michelisz

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Megbüntették Michelisz Norbertet a túraautó-világkupa pau-i nyitánya után, amiért a rajt után összeütközött Tassi Attilával. A magyar Honda-pilóta elárulta, hogyan rendezték az incidenst a vk-győztes honfitárssal.

Magyar szempontból ennél katasztrofálisabban aligha kezdődhetett volna a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonja: a második pau-i futamon Michelisz Norbert és Tassi Attila indulhattak az első sorból,de rögtön a rajt után összeakadt a Hyundai és a Honda versenyzője. Michelisznek ezután fel kellett adnia a futamot, míg Tassi azt bokszkiállás után, jelentős hátrányból folytathatta, végül a pontszerző, 13. helyen intették le.

A leintés után megvizsgálták a versenyfelügyelők a honfitársak ütközését, és Micheliszt találtak bűnösnek, akit hat rajthelyes büntetéssel sújtottak. A 2019-es világkupagyőztesnek ezt a három hét múlva esedékes, németországi forduló első futamán kell majd letöltenie. A hátrasoroláson túl három büntetőpontot is bejegyeztek a licenszébe – vette észre a TouringCarTimes.

Mind Michelisznek, mind Tassinak borzalmasan indult az év a baleset után, alig néhány ponttal a tabella 15. és 17. helyéről várják a folytatást.

„Norbi, ezt nagyon elcseszted!”

A pau-i versenyek után az Eurosport Hungary utolérte a baleset kapcsán Tassi Attilát. Az Engstler-csapat magyar versenyzője elmondta, az ütközés után viszonylag hamar találkozott Michelisszel, aki beszélni szeretett volna vele. „Beszéltünk egy rövidet, nagyon sajnálta az esetet, és elmondta, hogy ez az a helyzet, amiben a legkevésbé sem szeretett volna lenni. Ha van valaki, akivel nem akart ilyet, akkor az én. Nagyon dühös voltam, így azt mondtam: ‘Norbi, ezt nagyon elcseszted!'” – elevenítette fel a történteket Tassi, aki úgy érezte, minimum a dobogóra esélyes volt a versenyen.

„Aztán a végén még hozzátette, hogy borzalmasan érzi magát, és kaphatna-e egy baráti ölelést. Megöleltem, mert tényleg biztos vagyok benne, hogy nem akart szándékosan rosszat nekem” – tette hozzá. Elmondta, Michelisz úgy érezte, elég jól sikerült a rajtja ahhoz, hogy behúzzon elé, de a meghallgatásnál azonnal elismerte felelősségét a hyundaios, miután látta a fedélzeti kamerás képeket, így újra bocsánatot kért a fiatal pilótától.

Michelisz Norbertet is megkereste a Tassival való rajtbalesete kapcsán az Eurosport magyarországi weboldala, de mindössze annyit reagált, számára az a legfontosabb, hogy Tassi meg tudta beszélni a történteket. Hivatalos Facebook-oldalán viszont nyomatékosította, hogy ő hibázott, és a legkevésbé azt szerette volna, hogy első soros indulásuk ütközésbe torkolljon.