2024.07.22.

Michelisz a fallal találkozva is megszerezte a fordított pole-t

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (FIA WTCR Media)

Néstor Girolami volt a leggyorsabb a WTCR idei első időmérő edzésén, a fordított rajtrácsos futamon azonban két magyar versenyző indulhat az élről Michelisz Norbert vezetésével. Előkerültek a piros zászlók is Pau szűk utcáin: Thed Björk még a szalagkorlátot is áttörte a Lynk & Có-val.

Habár a nap korábbi részében mindkét szabadedzés Santiago Urrutia és a Lynk & Co elsőségével zárult, a túraautó-világkupa pau-i szezonnyitójának kvalifikációján a Münnich Motorsport Hondái bérelték ki az első sort. Néstor Girolami szerezte meg az első rajtkockát, 1:19.783-as idejével nagyjából másfél tizedmásodpercet vert csapattársára, Esteban Guerrierre. Mögöttük Yvan Muller lett a harmadik, legjobb audisként pedig Nathanaël Berthon a negyedik. A négyszeres világbajnok hátránya már a fél másodpercet is meghaladta, miután jelentősebb időt veszített a harmadik szektorban. A legjobb ötben még Ma Csing-hua, a Lynk & Co ötödik pilótája zárt.

Miközben Yann Ehrlacher a hatodik és Urrutia a hetedik legjobb időt autózta, Thed Björk óriási balesete miatt a piros zászlókat is meglengették a Q2-ben. A 2017-es világbajnok az egyik jobbkanyarban túl agresszívan támadta meg a rázókövet, emiatt nagy tempóval csapódott a szalagkorlátnak, amiben az ütközés hatására jókora lyuk keletkezett. Közel egy órán át állt az időmérő edzés, de a svéd sértetlenül megúszta az esetet.

Nem sokkal az újraindítást követően Michelisz Norbert is érintőre vette a falat, de a magyar sokkal szerencsésebben megúszta a találkozót. Önerőből vissza tudta juttatni a Hyundai Elantrát a bokszba, amivel rövidebb szervizelés után még a pályára is visszatérhetett. Hibája ellenére a 10. lett a 2019-es vk-győztes, amivel bebiztosította a pole-t a második, fordított rajtrácsos futamra – mellőle ráadásul egy másik magyar pilóta indulhat, Tassi Attila személyében. Ami pedig a kétautósra zsugorodott Hyundai házon belüli csatáját illeti, az első felvonás Mikel Azconáé, a spanyol ugyanis a nyolcadik helyen végzett.

A Zengő Motorsport mindkét autójával kiesett a Q1-ben, ám mivel mindössze a múlt hét elején vált hivatalossá a magyar csapat indulása, ez aligha meglepő. Rob Huff egyébként épphogy lecsúszott a Q2-ről, Nagy Dániel pedig a 17. rajtkockát szerezte meg mindkét versenyre.

A WTCR vasárnapi versenyei 13:10-kor és 17:10-kor rajtolnak, azonban egyiket sem közvetíti magyarországi televíziócsatorna. Az egyetlen alternatíva így az Eurosport.hu marad, de a futamok magyar nyelvű kommentárral is elérhetőek lesznek, de csak előfizetés ellenében.

Az időmérő edzés végeredménye:

 1. Néstor Girolami (argentin, Münnich Motorsport, Honda) 1:19.783
 2. Esteban Guerrieri (argentin, Münnich Motorsport, Honda) 1:19.937, +0,154 mp.
 3. Yvan Muller (francia, Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co) 1:20.361, +0,578 mp.
 4. Nathanaël Berthon (francia, Comtoyou Racing/DHL, Audi) 1:20.629, +0,846 mp.
 5. Ma Csing-hua (kínai, Cyan Performance Lynk & Co, Lynk & Co) 1:20.901, +1,118 mp.

  9. Tassi Attila (magyar, Liqui Moly Team Engstler, Honda) 1:20.373
  10. Michelisz Norbert (magyar, BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai) 1:20.419
  13. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport, Cupra) 1:20.587
  17. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport, Cupra) 1:21.052

A teljes eredménylista ide kattintva tekinthető meg!

Forrás: TouringCarTimes

1 thought on “Michelisz a fallal találkozva is megszerezte a fordított pole-t

Comments are closed.