2024.05.19.

Michelisz felfedezettje marad a M1RA-nál, de új szerepben

Fotó: M1RA Motorsport

Azok után, hogy kétszer is megnyerte a túraautó-világkupa hivatalos szimulátorbajnokságát, tavaly pedig a Swift Cup Europe-ban versenyzett a csapattal, új feladatot bíz Báldi Gergőre a M1RA csapata.

Még 2020-ban indította el Driver Academy-programját a M1RA csapata, melynek célja, hogy fiatal versenyzőket ne csak szakmai, hanem közlekedésbiztonsági ismeretekkel is felvértezzen. Idén pedig Báldi Gergő fogja irányítani a M1RA tehetséggondozó programját – derült ki az alakulat csütörtöki közleményéből. Új szerepkörében Báldi csapatmenedzserként fogja majd össze a csapat Swift Cup Europe-programját, a közelmúltban bejelentett Bucsi Attila és Csermely Móric szakmai fejlődéséért is felelve.

Új szerepkörbe kerültem, amit az elején még biztosan meg kell szoknom, mégis nagyon motivál ez az izgalmas kihívás

– mondta a 26 éves versenyző, akitől nem is áll távol az új feladat, hiszen már hatodik félévét tölti a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki menedzser szakán. „Az egyetemen a mérnöki és a gazdasági terület egyaránt hangsúlyos, ami számomra azért fontos, mert az új szerepkörömben éppen erre a tudásra kell majd támaszkodnom.”

Báldi évekkel ezelőtt csatlakozott a M1RA-hoz, annak e-sportolójaként 2019-ben és 2020-ban is megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) online bajnokságát. Az előző idényben – az RCM Kupában töltött évek után – újra autóba ülhetett, negyedik lett a Swift Cup Europe-ban. „Olyan ez, mint amikor a szimulátorból átülsz a valódi versenyautóba: sok minden hasonló, de vannak új ingerek” – tette hozzá a bejelentés kapcsán.

A #NextMichelisz tehetségkutató győzteseként is ismert Báldi a szimulátorban is dolgozni fog Bucsival és Csermellyel, és úgy véli, mindkét versenyzőtől biztató formára lehet számítani. A Swift Cup Europe 2022-es szezonja ezen a hétvégén rajtol az ausztriai Salzburgringen.