2024.07.25.

Bajban lehet a Forma-1, mindkét versenyigazgató koronavírusos

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (Pirelli)

Részben megerősített sajtóinformációk szerint a Forma-1 jelenlegi versenyigazgatói pozitív koronavírusteszteket produkáltak, ami okozhat nehézségeket a jövő heti Miami Nagydíjon. Egy azonban biztos: Michael Masi nem tér vissza.

Jövő hétvégén rendezik a Forma-1 történetének Miami Nagydíjat, alig több mint egy héttel előtte azonban jó kérdés, ki látja el a versenyigazgatói feladatokat. Habár a tavaly év végén menesztett Michael Masi helyére két utódot is kineveztek, pozitív lett Eduardo Freitas és Niels Wittich koronavírustesztje is. A Sky Sports News értesülései szerint benne van a pakliban, hogy egyiküknek sikerül jövő hét péntekig negatív eredményt produkálnia, aminek azért is van jelentősége, mert az Egyesült Államokba utazóktól továbbra is megkövetelik a 24 órásnál nem régebbi, negatív Covid-tesztet.

Ugyanakkor a lap megkeresésére a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megalapozatlannak titulálta az értesüléseket, megjegyezve, személyzetéről csak akkor ad ki egészségügyi jellegű információkat a szövetség, ha „azok az esemény lebonyolítása szempontjából lényegesek”. A RacingNews365.com egy, magas rangú FIA-s forrásától megtudta, hogy Wittich valóban elkapta a koronavírust, Freitas helyzetét azonban ő sem kommentálta.

A Sky Sports News információi szerint Masi visszatérése nem opció, már csak azért sem, mert jelenleg Ausztráliában tartózkodik. Valószínűbb alternatíva lehet Herbie Blash beugrása, aki most tanácsadóként segíti a versenyigazgatók munkáját, korábban pedig hosszú ideig Charlie Whiting jobbkeze volt. A lap úgy tudja, szóba került még a miami hétvégére eredetileg helyettes versenyigazgatóként kinevezett Colin Haywood és Scott Elkins DTM-versenyigazgató neve is, ellenben az F1-sportigazgató Steve Nielsenével.