2024.04.18.

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Két autót indít 2022-ben a Swift Cup Europe-ban a M1RA: a korábban Michelisz Norbert által alapított csapat meg is nevezte tizenéves versenyzőit.

Ezen a hétvégén rajtol a Swift Cup Europe 2022-es szezonja az ausztriai Salzburgringen, kedden pedig bejelentették, hogy két autóval idén is felbukkan a mezőnyben a M1RA. A Michelisz Norbert által még 2017-ben alapított csapat – a világkupagyőztes WTCR- és ETCR-versenyző formálisan tavaly szállt kikét ifjú tehetséggel, Bucsi Attilával és Csermely Móriccal fog indulni.

Bucsit annak idején Michelisz karolta fel, és annak ellenére, hogy még csak 14 éves, már harmadik évét kezdi a M1RA színeiben, miután 2021-ben a mezőny legjobbja volt. Csermely eddig ralikrosszban bontogatta a szárnyait: 2020-ben vezetett először versenyautót, tavaly pedig az országos bajnokságban harmadik lett a juniorok között. A magyar csapat 15 éves új igazolásának a vérében van a versenyzés, elmondása szerint ugyanis édesapja raliversenyző volt.

A M1RA keddi közleménye szerint Csermely már az első tesztjein is túl van, a Hungaroringen gördülhetett pályára. „Eddig jól érzem magam a csapatban, mindenki nagyon segítőkész, és látom, hogy a maximumot akarják kihozni belőlem” – mondta. Csermely többek között azért váltott pályaversenyzésre, mert a tavalyi szezon második felében azt érezte, „jó lenne valami mást is kipróbálni”.

A Swift Cup Europe 2022-es versenynaptára:

  • április 29.-május 1.: Salzburgring, Ausztria
  • június 3-5.: Red Bull Ring, Ausztria
  • július 8-10.: Hungaroring, Magyarország
  • július 22-24.: Grobnik, Horvátország
  • augusztus 19-21.: Slovakiaring, Szlovákia
  • szeptember 30.-október 1.: Poznań, Lengyelország

Nem lesz folytatja az ETCR-ben a M1RA

Tavaly amellett, hogy a Swift Cup Europe-ban szerepelt, a Romeo Ferraris technikai partnereként az ETCR-ben is érdekelt volt a M1RA. Összefogásuk végül egy összetett második helyet eredményezett, az Alfa Romeókat futtató olasz csapat múlt heti bejelentésében azonban már nem nevesítették a kecskeméti alakulatot. Ennek okáról úgy értesült a Braking News Motorsport, hogy – mint azt sejteni lehetett – nem folytatódik a két fél együttműködése, és más csapattal, illetve gyártóval sem kezdett újba.

1 thought on “Bejelentette idei versenyzőit a M1RA

Comments are closed.