2024.05.19.

Bejelentették Sainz maradását a Ferrarinál

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Csütörtöki bejelentésével egészen 2024 végéig bebetonozta jelenlegi pilótapárosát a Ferrari. Charles Leclerc után Carlos Sainz-cal is hosszabbított az olasz istálló.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban még arról szólt a fáma, nem tudnak megegyezni a felek a folytatás feltételeiről, a hétvégi Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj előtt

a Ferrari bejelentette, hogy kétéves hosszabbítást írt alá Carlos Sainz-cal, így a spanyol versenyző 2024 végéig biztosan a csapat kötelékében marad.

Meglepetésnek mégsem tekinthető a hír, hiszen a spanyol versenyző már a bahreini szezonnyitó után jelezte, hogy szóban már megállapodtak. Csapattársával, Charles Leclerc-rel még a 2020-as idény előtt megállapodott a csapat, kettejük szerződéshosszabbítása után a következő két évben nem várható változás a pilótafelállásban.

„Örülök, hogy hosszabbíthattam a Ferrarival. Mindig is mondtam, hogy jobb csapatnál nem is versenyezhetnék a Forma-1-ben, és egy év után megerősíthetem, valóban egyedi és mással összehasonlíthatatlan” – idézi a csapat közleménye Sainz szavait. „A Maranellóban töltött első szezonom jó és konstruktív volt, együtt fejlődött az egész csapat. Ennek a munkának egyértelműen látható az eredménye az idei szezonban. Úgy érzem, megerősített a belém vetett bizalom, így már alig várom, hogy újra autóba üljek. Szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni a Ferrariért, és hogy legyen miért szurkolniuk a rajongóinknak. Az F1-75 bizonyítja, hogy egy élmenő autó, ami lehetővé teszi, hogy a céljaimért küzdjek, kezdve az első futamgyőzelemmel.”

Ferrari: Sainz is képes lesz elérni a célokat

A szerződéshosszabbítás kapcsán Mattia Binotto ismét hangsúlyozta, hogy jelenleg a Ferrarié a Forma-1 legjobb versenyzőpárosa. „Ahogy teltek a futamok, egyre inkább magától értetődővé vált, hogy meghosszabbítsuk Carlos szerződését, ezzel biztosítva a stabilitást” – mondta az olasz csapatfőnök. „A csapatnál töltött eddigi idő alatt bebizonyította, hogy megvan a tőle elvárt tehetsége, és lenyűgöző eredményeket hoz. Minden lehetőséget kihasznál, és az autón kívül is keményen dolgozik. A legapróbb részletekre is figyel, ami az egész csapatot segítette a javulásban és a fejlődésben. Együtt ambiciózus célokat tűzhetünk ki, és biztos vagyok benne, hogy Charles-lal együtt ő is képes lesz. Új fejezetet fogunk írni a csapat történetében.”

Sainz 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, még – Red Bull-juniorként – a Toro Rosso színeiben. 2017 végén igazolt át a Renault-hoz, majd 2019-től a McLaren, 2021-től pedig a Ferrari versenyzőjeként indult a bajnokságban. Legjobb évét tavaly zárta a spanyol, ugyanis a csapatot régóta ismerő Leclerc-t is megverve ötödik lett az egyéni összetettben. A 143 futamnyi tapasztalattal bíró pilóta az év első három fordulója után egy második és egy harmadik hellyel a pontversenyben a harmadik helyről várhatja a folytatást.

Forrás: F1.com