2024.05.19.

Náci karlendítéssel húzta ki a gyufát a 15 éves orosz gokartos

Fotó: képernyőkép

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy 15 éves orosz gokartversenyzővel szemben, miután a gokart-Eb múlt hétvégi fordulóján aratott sikerét náci karlendítéssel „ünnepelte”. A csapata már kirúgta.

Nagy port kavaró felvételek árasztották el a közösségi oldalakat a gokart Európa-bajnokság hétvégén rendezett, portugáliai futamát követően, melyeken az látható, hogy a 15 éves Artyom Szeverjuhin a díjátadón náci karlendítéssel ünnepelt, amin utána láthatóan jól szórakozott.

Az eset kapcsán az FIA hétfői közleményében megerősítette, hogy azonnali hatállyal vizsgálatot indít, ezzel kapcsolatosan rövidesen kommunikálja a további lépéseket. Szeverjuhin egyébként olasz licensszel versenyzett, miután az orosz-ukrán háború kirobbanása óta orosz, fehérorosz színekben nem indulhatnak versenyzők. Az érintetteknek emellett egy nyilatkozatot is alá kellett írniuk.

Az ifjú orosz pilóta a Ward Racinggel vett részt az Európa-bajnoki versenyen, de a történtek hatására máris szakított vele a svéd csapat. Indoklása szerint Szeverjuhin viselkedése nem képviselte a Ward Racing nézeteit és értékeit, azt sportszerűtlenként és az etikai és morális sportkódexre nézve sértőként jellemezte. A csapat ezek után bocsánatot kért azoktól, akiket Szeverjuhin megsértett.

Forrás: RacingNews365.com

1 thought on “Náci karlendítéssel húzta ki a gyufát a 15 éves orosz gokartos

Comments are closed.