2024.04.18.

Átszervezés a Red Bullnál, új pozícióban folytatja a sikerkovács

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Távozik a pálya mellől Sebastian Vettel korábbi versenymérnöke, a jövőben a Red Bull fiatal versenyzőire fog fókuszálni.

Sebastian Vettel sorozatos sikereiből és közvetve Max Verstappen tavalyi világbajnoki címéből is jócskán kivette a részét, a későbbiekben viszont új szerepet kap a Red Bullnál Guillaume Rocquelin. A 47 éves szakember 2008-ban mutatkozott be a Red Bullnál és a Forma-1-ben is: kezdetben David Coulthard, majd 2014 végéig a négy vb-címig jutó Vettel versenymérnöke volt.

Miután a német átigazolt a Ferraritól, kinevezték fő versenymérnökké, így a pályán nyújtott teljesítményért elsősorban ő felelt. A mostani volt azonban Rocquelin utolsó hétvégéje a pálya közelében, ezentúl ugyanis a Red Bull utánpótlásprogramját fogja irányítani.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

„Folyamatosan fejlődik a mérnöki csapat, a hatékonyság is javul” – idézi Christian Horner csapatfőnök szavait a Formula1.com. „Rocky nagyszerű munkát végzett az elmúlt 15 évben, bajnoki címekhez vezetve Sebastiant. Új szerepet vállal el, melynek keretében rengeteg fiatal pilótával fog együtt dolgozni. A Red Bull-juniorok fejlődéséhez minden tapasztalatát szeretné kamatoztatni.”

Rocquelin helyét Gianpiero Lambiase, Verstappen versenymérnöke veszi át, miközben eddigi szerepkörét is megtartja. A Red Bull masszív létszámban képviselteti magát a Forma-2-ben és a Forma-3-ban is, összesen nyolc versenyzőt szerepeltet a két sorozatban – köztük Liam Lawsont, Jüri Vipset és a 16 éves Jak Crawfordot.