2024.07.25.

Nem a Zengő Motorsporttal folytatja a Cupra az ETCR-ben

Fotó: Pure ETCR

Miközben a Zengő Motorsport még a WTCR-projekt kapcsán sem rendezte a sorait, az már kiderült, hogy az ETCR-ben csapatot váltott a Cupra.

Annak ellenére, hogy a következő hónapban a túraautó-világkupáéval együtt az idei évtől világkupaként besorolt ETCR szezonja is elrajtol, egyelőre annyit sem tudni a mezőny összetételéről, mint a WTCR esetében. Pénteken biztossá vált, hogy a Cupra folytatja ETCR-szerepvállalását, de már nem a Zengő Motorsporttal karöltve. A spanyol márka új partnere a tavalyi bajnok, Mattias Ekström csapata, az EKS lesz. A svéd csapat lesz felelős ezáltal a Cupra eRacer üzemeltetéséért és fejlesztéséért a 2022-es idény folyamán.

„A Cuprával kötött új egyezségünk révén izgalmas időknek néz elébe az EKS csapata, hiszen belépünk az elektromos versenyzés világába” – fogalmazott Mattias Ekström. „Ahogy az mindig is volt, az ETCR-be is a győzelem miatt szálltunk be, így a Cupra EKS teljesen az előttünk álló szezonra fókuszál, a ’Versenyezz kemény, vagy menj haza!’ filozófia szellemében. Osztozunk a sport iránt érzett szenvedélyben, és várjuk már, hogy minél több győzelmet és bajnoki címet szerezzünk.”

2014-es fennállása óta az EKS főleg ralikrosszban ért el nagy sikereket: legjobb évét 2016-ban zárta, amikor a világbajnokságon egyéniben és csapatként is bajnoki címet nyert.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra Ekströmék pilótafelállását, de az erre irányuló bejelentésre is már csak egészen április 19-éig kell várni. Az elektromos túraautó-világkupa második éve valamivel kevesebb mint három héttel később veszi kezdetét.

A hivatalos közleményből nem derült ki a váltás oka, de az Eurosport.hu értesülései szerint támogatók híján a Zengő Motorsport sem ragaszkodott a maradáshoz. A magyar csapat szempontjából jelenleg még a WTCR-indulás is kérdéses, mint arról korábban beszámoltunk.

2 thoughts on “Nem a Zengő Motorsporttal folytatja a Cupra az ETCR-ben

Comments are closed.