2024.04.18.

Elárulták Verstappen újabb kiesésének az okát

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Nem a bahreini mumus tért vissza, vélhetően üzemanyagszivárgás miatt esett ki a címvédő Max Verstappen a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Bosszús a Red Bull főnöke az újabb betli miatt.

Idei második győzelmének köszönhetően Charles Leclerc már 34 ponttal vezet a bajnokságban, miközben eddigi legfőbb üldözője, Max Verstappen számításait ismét technikai probléma húzta keresztül. A Red Bull holland pilótája a 39. kör elején állt félre a Red Bull-lal, így három futamon belül a második kiesését könyvelhette el a címvédő.

A The Race értesülései szerint üzemanyagszivárgás miatt állt ki Verstappen, ezt azonban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem volt hajlandó megerősíteni. „Nyilvánvaló frusztráló, hogy kiesett Max” – kezdte gondolatait. „Úgy tűnik, tartályon kívül eső üzemanyagrendszerbéli probléma merült fel. Az alkatrészek műszaki karanténba kerülnek Japánban, hogy megértsük, mi történt.”

Már a rajtnál érezte a bajt Verstappen

A verseny előtt, a rajtrácson is nagy volt már a forgolódás Verstappen autója körül. A címvédő elismerte, annak tudatában áll rajthoz, lehet, hogy nem ér célba. „Már a verseny előtt jeleztem, hogy nehéz lesz befejezni” – nyilatkozta a Leclerc-hez képest 46 pontos hátrányban lévő holland. „Tudtam, hogy ez bekövetkezhet, de próbáltam nem gondolni rá, és csak a versenyre összpontosítani.”

Horner is arra utalt, hogy a kiesés nincs összefüggésben a rajt előtti eseményekkel: hidraulikafolyadékkal töltötték fel az autót. Azt viszont határozottan leszögezte, hogy nem a bahreini gond ütötte fel újra a fejét, ami akkor nemcsak Verstappen, hanem Sergio Pérez vesztét is jelentette. Ugyanakkor arra nem számít, hogy a mostani meghibásodás bármilyen hatással lenne a tavalyi világbajnok motorjára.