2024.07.25.

Ismét felbukkant a hírhedt szponzor a Ferrarinál

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A Ferrari a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéje előtt megerősítette, a Philip Morrishoz kötődő Mission Winnow továbbra is a csapat partnere marad.

Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb pályán kívüli hajcihőjét a Ferrari és a Misson Winnow kapcsolata szolgáltatta. Sokan megkérdőjelezték a partnerség létjogosultságát, mivel a Philip Morris dohányipari óriás almárkájáról van szó, a dohányreklámokat pedig 2007-től betiltották a Forma-1-ben. A Ferrari és a Mission Winnow dolgát az országonként eltérő szabályozás is nehezítette, így 2018 és 2021 között számos nagydíjhétvégén nem lehetett találkozni az MW-logóval a maranellóiak autóin.

Az együttműködés keretében jó ideig a Ferrari névadó támogatója volt a Mission Winnow, és mint arról a RacingNews365.com beszámolt, a kapcsolat ezután is megmarad a felek között – erősítette meg a Ferrari.

A szezon előtt eltávolították a Mission Winnow cégjelzéseit, de közben folytatódtak az egyeztetések a csapat és a Philip Morris között. Ennek eredményeként a szakportál már napokkal ezelőtt kiszúrta, hogy újra szerepel a Mission Winnow a csapat támogatói között annak weboldalán, igaz, alacsonyabb kategóriában.