2024.04.18.

Vizsgálta a Szaúd-Arábiában gyengélkedő Hamilton autóját az FIA

Fotó: Wolfgang Wilhelm / Mercedes

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton autóját ellenőrizte szúrópróbaszerűen. Az ausztrál hétvége előtt megerősítették, hogy semmi szabályelleneset nem találtak a Mercedesen.

Pályafutása során ennyire gyengén még nem kezdett Forma-1-es szezont Lewis Hamilton, mint 2022-ben. A bahreini dobogója után Szaúd-Arábiában épphogy pontot szerzett a hétszeres világbajnok, a 15. helyről rajtolva is úgy, hogy mindössze 14-en fejezték be a versenyt.

A leintés után az FIA szakemberei berendelték ellenőrzés céljából a brit Mercedesét, de nem volt rá nyomós okuk. Csupán a szövetség tavaly bevezetett, véletlenszerű eljárásáról van szó, aminek keretében minden futam után valamelyik pontszerző autót átfogó vizsgálat alá vetik.

A hétvégi Ausztrál Nagydíj előtt a felügyelőtestület megerősítette, hogy mindent szabályszerűnek találtak Hamilton autóján. A Bahreini Nagydíj után Carlos Sainz Ferrariját vizsgálták ugyanígy, de a spanyol autójának ellenőrzése során sem derült fény rendellenességre.

Mint azt közleményében az FIA részletezte, Hamilton autóján elsősorban az első felfüggesztésre és annak alkatrészeire fókuszáltak. Emellett természetesen más fizikai vizsgálatok is elvégztek.

Hamilton két fordulót követően az ötödik helyen áll a bajnokságban, hat ponttal lemaradva csapattársa, George Russell mögött, míg a listavezető Charles Leclerc-rel szemben már 29 egységnyi a hátránya.

Forrás: RacingNews365.com