2024.07.22.

Rossz hírt kapott Alonso, máris elveszített egy motort

Fotó: James Moy Photography / XPB Images (Alpine)

Nem tudta megmenteni az Alpine csapata Fernando Alonso motorját, ami a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon adta meg magát. Jó eséllyel nem ússza meg idén a büntetést a kétszeres világbajnok.

A verseny elején csapattársával, Esteban Oconnal vívott óriási csatákat, majd stabilan a pontszerzők között haladt, de végül nem ért célba a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok a 38. körben kényszerült kiállni a versenyből, miután kormányán a „hűtsd az autót” figyelmeztetés jelent meg.

Laurent Rossi, az Alpine csapatfőnöke a napokban megerősítette, hogy a vízpumpa meghibásodása vezetett a kieséshez. Ennél is nagyobb baj azonban, hogy a spanyol ezzel elveszített egy V6-os blokkot. Mivel ebből a komponensből csak három használható büntetlenül az év folyamán, Alonso a szezon későbbi szakaszában nagyobb eséllyel számíthat rajtbüntetésre.

„A probléma az, hogy az alkatrész be van építve a motorba, elszállt, és ez a motor működését is érintette” – magyarázta Rossi. „Ha meg akartuk volna javítani, meg kellett volna sértenünk egy plombát, emiatt elvesztettünk egy motort. Még úgy is, hogy annak belső részei nem sérültek meg.”

A hétvégi Ausztrál Nagydíjon már új belső égésű motorral állhat rajthoz Alonso, ám a mostani cseréért még nem jár büntetés a szabályok értelmében. Két verseny után 2005 és 2006 legjobbja a 13. helyen áll a pontversenyben, míg Ocon a hatodik, az Alpine a csapatversenyben pedig a negyedik pozícióból várhatja a folytatást.

Forrás: AutoHebdo, RaceFans