2024.07.22.

Óriási fogás a Red Bullnál, Sébastien Loeb debütál a DTM-ben

Fotó: Geoffrey Meuli / Red Bull Content Pool

Tartalékversenyzőként indul a Red Bull DTM-csapatában a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb. A francia versenyző már a szezonnyitón beugrik.

Az elmúlt napok spekulációit megerősítve hétfőn délelőtt bejelentették, hogy Sébastien Loeb lesz a Red Bull tartalékversenyzője a DTM 2022-es idényében. A 48 éves versenyző több fordulón is indulni fog Nick Cassidy helyetteseként, miután az új-zélandi az Envision Racinggel a Forma-E-ben is versenyez. Az első alkalomra már a szezonnyitón sor kerül, amit április 30-án és május 1-jén rendeznek a portugáliai Portimaóban.

„Pályafutásom során mindig is élveztem, ha különböző területeken próbálhatom ki magamat. Híres bajnokság a DTM, így amint lehetőségem volt indulni, természetesen megragadtam” – idézi Loeb szavait a Red Bull közleménye. „Izgalmas kihívás lesz, már csak amiatt is, hogy teljesen más vezetési stílust igényel ez a bajnokság” – tette hozzá.

Fotó: Geoffrey Meuli / Red Bull Content Pool

A kilencszeres ralivilágbajnok és korábbi WTCC-futamgyőztes aktivitását jól mutatja, hogy idén indult már WRC-futamon, két forduló után pedig vezeti a tereprali-vb-t. Az év elején részt vett a Dakar-ralin is, amit másodikként fejezett be, emellett az Extreme-E-ben a Lewis Hamilton által alapított Team X44-gyel versenyez.

A szabályok értelmében Loeb beugróként is szerezhet pontokat, ezzel segítve a Red Bullnak a bajnokságban. A csapat másik Ferrarijával a korábbi brazil Stock Car-bajnok Felipe Fraga az egész szezont a német túraautó-bajnokságban tölti majd.

A nap folyamán nem ez az első hír a Red Bull háza tájáról: mint arról korábban beszámoltunk, F3-as növendékük, Jonny Edgar átmenetileg felhagy a versenyzéssel, miután Crohn-betegséggel diaganosztizálták. A részletekről ebben a cikkben írtunk: