2024.07.22.

Nem április 1-jei tréfa: minden jegy elfogyott az F1-es Magyar Nagydíjra

Fotó: Hungaroring

Négy hónappal a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt kitehetik a Hungaroringre a „megtelt” táblát. Egyszerűen nem tud több jegyet értékesíteni a verseny napjára a mogyoródi pálya.

Óriási az érdeklődés az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj iránt, amit jól mutat, hogy hosszú évek után ismét pótlelátókat kellett felhúznia a Hungaroringnek. Csakhogy a legtöbb jegyet már azokra is elkapkodták, ahogyan az állóhelyekre is, így vasárnapra jegyet már nem is tud értékesíteni a pálya.

A Hungaroring tájékoztatása szerint eddig bérleteket és vasárnapi jegyeket árusítottak, így még pénteki és szombati belépőket lehet váltani. Az idei versenyre öt plusz tribünt építenek, ami összesen további 9332 ülőhelyet jelent.

„Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni” – idézi Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató szavait a Hungaroring pénteki közleménye. „Számításaink szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást is garantálni tudjuk a lelátókon és a lelátók mögötti területen is.”

Gyulay szerint „ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük a pályát”, ez pedig azt bizonyítja, érdemes a Hungaroringbe fektetni. Hozzátette: a hosszabbításhoz szükséges bővítés és fejlesztés a nézőszámra is hatással lenne, mivel így több szurkolót fogadhatna a pálya. A Hungaroring szerződése jelenleg 2027-ig érvényes.

Az viszont már biztos, hogy idén nézettségi rekordot dönt majd a magyar Forma-1-es verseny. Az eddigi csúcsot 2019-ben állították fel, amikor az egész hétvégére 230 ezren, a futamra pedig 92 ezren látogattak ki.

A 2022-es Forma-1-es versenynaptár tizenharmadik állomása lesz a Hungaroring, ahol július 29-e és 31-e között már 37. alkalommal rendezik meg a Magyar Nagydíjat.