2024.04.18.

A Hungaroringen leplezte le új festését a WTCR címvédője

Fotó: Cyan Racing

Jelenleg a Hungaroringen tesztel a Cyan Racing, ennek apropóján pedig bemutatták, milyen köntösbe öltöztetik idén a Lynk & Có-kat a túraautó-világkupán.

Alapjaiban változatlan marad a Cyan Racing festése a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es szezonjában, így továbbra is a ciánkék lesz a meghatározó a Lynk & Có-k festésében. Valamivel nagyobb teret nyert magának a dizájnban a fekete, ami immár a teljes hátsó lökhárítót beborítja. Ennél is szembetűnőbb változás az autón keresztülmenő öt csík, ami a csapat eddigi három csapat- és két egyéni bajnoki címére utal.

Közleményében a svéd csapat megerősítette, hogy éppen a Hungaroring tesztel. Ez azért különösen fontos információ, mert június 11-12-én a magyar pályán rendezik a szezon harmadik hétvégéjét. Az Eurosport.hu mogyoródi kitelepülése alatt főleg rövid, négykörös etapokat teljesített a Cyan Racing, miközben a jó időnek köszönhetően később is használható adatokra tett szert.

Következő tesztjét a csapat Mostban tartja, ahol eredetileg indult volna az idény, azonban az orosz-ukrán háború miatt lefújták a szezonnyitót. Csakhogy a Cyan Racing a Hungaroringhez hasonlóan a csehországi pályával is hónapokkal ezelőtt megállapodott, így a teszt nem marad el.

Bevált recepten nem változtatnak (nagyon)

A Cyan Racing nemcsak a 2022-es festését mutatta be, hanem felállásait és versenyzői rajtszámait is véglegesítette. Egetrengető változások ezen a fronton sincsenek: mint arról korábban számoltunk, az ötödik pilótának leigazolt Ma Csing-hua Thed Björk és Santiago Urrutia mellé érkezik, így ők hárman a Cyan Performance Lynk & Có-t erősítik hivatalosan. A másik csapat, a Cyan Racing Lynk & Co pedig a kétszeres bajnok Yann Ehrlacher és Yvan Muller kettősével folytatja.

Ami pedig a svédek „nyerőszámait” illeti: 11 (Björk), 12 (Urrutia), 55 (Ma), 68 (Ehrlacher), 100 (Muller).

A múlt héten a nagy rivális, a BRC mutatta be a Hyundai Elantrák, így Michelisz Norbert autójának 2022-es festését. A 2019-es világkupagyőztes nagy reményeket fűz az idei szezonhoz:

Május 7-8-án rajtol el a túraautó-világkupa 2022-es szezonja, az első fordulónak a franciaországi Pau utcái adnak otthont.