2024.05.19.

„Haldokoltam az autóban” – legnehezebb 15 körén van túl Gasly

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Habár pontszerző helyen ért célba, korántsem volt sétagalopp a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj hajrája Pierre Gasly számára. Az AlphaTauri versenyzője ordított a fájdalomtól.

Értékes pontokat gyűjtött az AlphaTauri számára, miután nyolcadikként intették le a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon Pierre Gaslyt, ami különösen megsüvegelendő azután, miken ment át a verseny utolsó szakaszában. „Az utolsó öt kör már csak a túlélésről szólt” – idézi a 26 éves versenyző szavait az F1i.com.

Elmondása szerint Gaslynak akkora fájdalmai voltak, hogy üvöltött az autóban, és a végén már számolta a hátralévő köröket. A francia versenyző hozzátette, bélrendszerében a fájdalom fékezés közben és a balkanyarokban volt a legintenzívebb.

Egész pályafutásom legfájdalmasabb utolsó 15 köre volt. Nem tudom, mi történt a bélrendszeremmel, de haldokoltam az autóban. Ordítottam a fájdalomtól

– mondta a leintés után, hozzátéve, már orvosnál is járt, de egyelőre nem tudják, mi a probléma.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Gyötrelmei ellenére Gasly elégedett volt azzal, ahogyan zárt Dzsiddában, főleg azok után, hogy csapattársa, Cunoda Juki technikai probléma miatt rajthoz sem állhatott. Pedig a franciának is rosszkor jött a biztonsági autó, éppúgy, mint a versenyben addig vezető Sergio Péreznek. Az újraindításnál ugyanis csak a 14. helyen állt, onnan küzdötte vissza magát a pontszerzők közé.

„Nagyon szerencsétlenül időzítettük a bokszkiállást. Amint kijöttem a bokszból, láttam, hogy jön a biztonsági autó. Ezek után tizennegyediknek estem vissza, onnan zárkóztam fel nyolcadiknak. Szóval, boldogok lehetünk” – értékelt Gasly. Az AlphaTauri pilótája két verseny után a 12. a tabellán: a bahreini szezonnyitón is volt esélye a pontszerzésre, de 10 körrel a leintés előtt kigyulladt az autója.