2024.07.22.

Büntettek a leintés után, döntöttek a dupla sárga zászlós esetekről is

Fotó: Andy Hone / Motorsport Images (Aston Martin F1 Team)

Ítéletet hozott Alexander Albon és Lance Stroll balesete mellett az esetleges dupla sárga zászlós kihágások ügyében is a versenyirányítás a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj leintését követően.

Fordulatos versenyt hozott a Forma-1-ben a Szaúd-arábiai Nagydíj, melyet Max Verstappen nyert meg a Ferrari pilótái előtt. Egy ideig azonban nem volt hivatalos a végeredmény, mivel egy baleset mellett több esetet is megvizsgáltak a versenyfelügyelők.

Még vasárnap este meghozták a döntést, hogy háromhelyes rajtbüntetéssel sújtják Alexander Albont a két hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíjon. A Williams thai-brit versenyzője az utolsó előtti körben ütközött össze a célegyenes végén Lance Stroll-lal, az Aston Martin kanadai pilótájával. Albon licenszébe két büntetőpontot is bejegyeztek.

Az esettel összefüggésben felmerült, hogy több versenyző sem lassított kellően a dupla sárga zászló alatt. Érintett volt a vizsgálatokban Carlos Sainz, Sergio Pérez és Kevin Magnussen is többek között, de végül senkit sem büntettek meg.

Forrás: F1i.com, RacingNews365.com