2024.07.22.

Megerősítették, a támadás ellenére folytatódik a szaúdi F1-es hétvége

Fotó: Zak Mauger / LAT Images (Pirelli)

A Forma-1 irányítói és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közös közleményben jelentette be szombat délelőtt, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje az előzetesen tervezett program szerint folytatódik a húszi felkelők dzsiddai támadásai ellenére.

A pénteki F1-es szabadedzés a tervezetthez képest 15 perccel később kezdődött, mert a felkelők több helyen, köztük egy, a pályától 20 kilométerre található olajfinomítónál is támadást hajtottak végre.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója már pénteken közölte a csapatvezetőkkel és a versenyzőkkel, hogy a programon nem módosítanak, a Szaúdi Nagydíj résztvevőinek biztonsága garantált.

A szombati közleményben az F1 és a FIA azt írta: a húszik támadásai után minden érdekelt féllel, valamint a szaúdi kormánnyal és biztonsági erőkkel is megbeszéléseket folytattak, amelyeken „teljeskörű és részletes garanciát” kaptak arra, hogy „az esemény biztonságban van”.

A Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzését szombaton – közép-európai idő szerint – 18 órakor rendezik, a futam vasárnap 19 órakor rajtol el. Valamennyi eseményt az M4 Sport közvetíti élőben.

Forrás: MTI

2 thoughts on “Megerősítették, a támadás ellenére folytatódik a szaúdi F1-es hétvége

Comments are closed.