2024.05.19.

Ezzel az autóval lenne bajnok másodjára Michelisz

Fotó: Hyundai Motorsport

Lerántották a leplet Michelisz Norberték idei autójának festéséről. A korábbi világkupagyőztes a második bajnoki címmel szemez az idei WTCR-szezonban.

Péntek délelőtt egy olaszországi, online élőben közvetített eseményen a BRC bemutatta Michelisz Norbert és Mikel Azcona autójának idei festését. A két Elantra N TCR színvilágában a dominánssá vált a piros szín, ugyan – vélhetően az orosz-ukrán konfliktus következtében – egytől egyig eltüntették a Lukoil szponzorfeliratait. Megmaradt emellett a Hyundaira jellemző sötét- és világoskék.

Michelisz újra bajnok lenne

„Ez lesz az első olyan szezonom, amikor én vagyok a tapasztaltabb versenyző a csapaton belül” – mondta Michelisz Norbert a cherascói csapatbemutatón. „Számomra ez nagyon izgalmas, habár ez nem egy olyan helyzetben, amiben korábban gyakran lettem volna. Mégis úgy érzem, mindig jobban teljesítek, ha több a felelősség és a nyomás a vállamon.”

„Természetesen hiányzik a csapatnak Gabriele, de úgy gondolom, Mikel az egyik legjobb TCR-versenyző” – folytatta a 37 éves magyar versenyző. Mint ismert, a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquini 2021 végén visszavonult, a helyére pedig a Zengő Motorsporttól és a Cuprától igazolták le Mikel Azconát. „Habár a mi kapcsolatunk még eléggé új, biztos vagyok benne, hogy olyan sikeres lesz, mint volt Gabrielével az előző években.”

Csakis az lehet a célom idén, hogy másodjára is megnyerjem a bajnoki címet a WTCR-ben

– jelentette ki a 2022-es szezonra előretekintve a 2019-es bajnok, hozzátéve, a Hyundai Elantra N TCR egy remek autó, amit már tavaly tudtak, „ezért nincs ok, ami miatt azt kellene hinnem, hogy nem fog sikerülni”.

Újdonsült csapattársa, Azcona hozzátette, nagyon elfoglalt volt az elmúlt néhány hónapban. „A bejelentésem ugyan nagy érdeklődést váltott ki, nekem az volt a fontos, hogy az első tesztekre fókuszáljak a Hyundaijal” – mondta a spanyol. Elmondása szerint Azcona már az első teszten kényelmesen érezte magát az Elantra volánja mögött, emellett Michelisszel és a csapat többi tagjával is jól együtt tudott dolgozni.

„Magasak az elvárásaim, miután évekig a Hyundai autói ellen versenyeztem, de eddig minden nagyszerűen alakult. Sokat tudtunk tesztelni, amire tavaly nem volt lehetőségem, ezért úgy érzem, erős helyzetből kezdhetem a szezont” – jegyezte meg.

Bizakodó a BRC csapatfőnöke

Gabriele Rizzo, a BRC csapatfőnöke megerősítette, hogy a következő hetekben többször is tesztelni fog a csapat, noha számos európai pályán megfordult az elmúlt időszakban. „Mint mindig, a jó eredmények jó felkészülés után jönnek. Ez idén még fontosabb, hiszen Mikel személyében van egy új versenyzőnk” – emelte ki az olasz szakember.

„Őszintén szólva, örülünk neki, és lenyűgözött minket, milyen gyorsan össze tudott szokni az autóval, illetve ahogyan csatlakozott a csapathoz. Már az első teszten jó kapcsolata volt Norbival, mindez pedig biztató az előttünk álló szezonra nézve.”

A WTCR szezonja a vártnál később, május elején rajtol csak el, a háborús helyzet miatt ugyanis törölték a csehországi szezonnyitót.