2024.05.19.

Eldőlt: Vettel nem indul Szaúd-Arábiában sem

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Aston Martin)

Péntek délelőtt az Aston Martin csapata bejelentette, hogy Sebastian Vettel a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat is kihagyja a szezonnyitó után. A négyszeres világbajnok helyett ezúttal is Nico Hülkenberg fog versenyezni.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj után ismételten tartalékversenyzőjét, Nico Hülkenberget veti be az Aston Martin – közölte pénteken a silverstone-i istálló. Sebastian Vettelről több mint egy héttel ezelőtt derült ki, hogy koronavírusos, a csapat csütörtöki tájékoztatása szerint azóta sem tudott negatív tesztet produkálni.

Hülkenberg a 17. helyen végzett Bahreinben, és ahogy egy hete, úgy a Szaúd-arábiai Nagydíjon is már az első szabadedzésen autóba ül. A koronavírus megjelenése óta ez lesz a 34 éves német ötödik beugrása. A csapat közleménye szerint Hülkenberg vasárnap este az Egyesült Királyságba utazott, ahol szimulátoron feltérképezhette a dzsiddai pályát. A másik autóval változatlanul Lance Stroll fog versenyezni.

Vettel állapotáról részleteket nem osztott meg az Aston Martin, így annyit tudni, hogy a négyszeres világbajnok jelenleg svájci otthonában van karanténban. A silverstone-i csapatnál ugyanakkor arra számítanak, hogy két hét múlva, az Ausztrál Nagydíjon már versenyezhet a német.

2 thoughts on “Eldőlt: Vettel nem indul Szaúd-Arábiában sem

Comments are closed.